Wat zijn de beste stofzuigers van 2020?

Wat zijn de beste stofzuigers van 2020?

25 februari 2020

Robotstofzuigers raken nooit verveeld of worden afgeleid, en ze vinden het niet erg om elke dag te moeten werken. Een robotstofzuiger houdt zelfstandig de vloeren schoon - haar en kruimels verdwijnen voordat je het hebt opgemerkt - ideaal dus voor in huis.
Na het testen van tientallen modellen, zijn wij van mening dat je als beginnende robotstofzuiger als eerste moet kijken naar de eenvoudige, maar zeer goed functionerende iRobot Roomba 960 of de Wi-Fi-verbindbare Roomba 671.

iRobot Roomba 960 - Uitstekende reiniger, perfect voor vloerkleden met slimme iRobot

De Roomba 960 heeft een track-record voor betrouwbaarheid en biedt uitstekende tapijtreinigingsprestaties, met name met dierenharen. Het behendige en slimme navigatiesysteem reinigt consequent en grondig grotere ruimtes.

De Roomba 960 werkt op dezelfde basis als de behendige, stevige 600-serie. Maar deze robot heeft ook nog een camera en andere sensoren zodat het het navigatiesysteem een ​​plattegrond kan maken van je huis terwijl het schoonmaakt. Het werkt dus nog beter en slimmer dan de goedkopere en hieronder beschreven Roomba en Eufy. Het mist geen plekken en zelfs als het aan het groot huis is, wordt alles gestructureerd schoongemaakt. Over het algemeen reinigt de Roomba 960 uitstekend en kan die bijzonder goed veel haar halen uit dikkere tapijten, en er kan verbinding worden gemaakt middels wifi. Het nadeel van de Roomba 960 is dat die, in tegenstelling tot veel andere robots in deze prijscategorie, geen enkele interactieve kaartfunctie heeft. Je kunt dus geen no-go lijnen instellen of de vloer verdelen in verschillende kamers.

iRobot Roomba 960 Main Image

iRobot Roomba 605 - Betrouwbaar, eenvoudig repareerbaar en goed op vloerkleden

Deze fijne robotstofzuiger is veel duurzamer en eenvoudiger te repareren dan vergelijkbare robots van andere merken. Ook is dit model een kei en beter in het reinigen van tapijten. Het is een wendbare navigator die zelden vastloopt. Het beste werkt die wanneer er drie tot vier kamers tegelijk schoongemaakt dienen te worden.

Roomba 671 - Betrouwbaar, repareerbaar en op afstand bedienbaar

In grote lijn is dit eenzelfde robot als de Roomba 960. Echter is er hier ook een WiFi connectie, waardoor er via de afstandsbediening op je app een planning kan worden gemaakt. Ook is er integratie met stemassistenten voor smart-home mogelijk.

iRobot Roomba 671 Main Image

Al jaren worden de Roomba robotstofzuigers getest en de Roomba 600-serie robots is by far de best betaalbare en duurzame robot. Ook wanneer er een onderdeel na een paar jaar kapot gaat, is het eenvoudig om dit thuis te vervangen. De iRobot heeft een uitstekende staat van dienst als het om reserveonderdelen beschikbaar te houden voor elk model.
De Roomba modellen zijn bewezen beter in het reinigen van tapijten dan andere betaalbare robots, omdat zij de enige zijn met twee borstelrollen.
Het navigatiesysteem is semi-willekeurig. Dit kan er wellicht wat dom uitzien wanneer deze rondom de meubels rondrijdt, maar het is heel effectief voor het reinigen van ruimtes. Ook lopen ze zelden vast onder meubels.

Eufy RoboVac 11s - Stil, wendbaar en betaalbaar

Een betaalbare robotstofzuiger die de stilste is tijdens alle tests en goed onder de meubels kan komen. Hoewel deze het het beste werkt in kleinere ruimtes, komt die zelden vast te zitten en levert goed werk op kale vloeren en kortpolige tapijten. In vergelijking met een Roomba is de Eufy minder duurzaam.

Geen enkele andere robotstofzuiger werkt zo op de achtergrond als de Eufy RoboVac 11S. Bijna elk hoekje van je huis kan worden schoongemaakt, maar je zult er nauwelijks iets merken. Dit  komt omdat deze iRobot meer als een ventilator klinkt dan als een stofzuiger. Zelfs wanneer je thuis bent en hij is aan het werk merk je bijna niks. Het is onwaarschijnlijk dat die vastloopt en/of  tijdens een schoonmaaksessie stopt. Hoewel hij niet heel goed op vloerkleden werkt, is die sterk genoeg om kale vloeren en kortpolige vloerkleden netjes en schoon te houden.
Net als de meeste betaalbare robots, vertrouwt hij op zijn semi-willekeurige navigatiesysteem dat prima werkt in de kleinere ruimtes.
De belangrijkste reden dat dit niet de beste keuze is ons inziens, is het feit dat de Roomba 600-serie duurzamer is. De meest belangrijke onderdelen (borstels, accu, wielen) kunnen niet worden vervangen.
Ons advies is om de Eufy robotstofzuiger aan te schaffen inzien ze minder dan €200,- kosten. En die zijn er zeker als je goed zoekt en de aanbiedingen in de gaten houdt. Dan heb je voor een relatief laag bedrag een prima stofzuiger in huis, en weet je dat wanneer er iets kapot gaat je vaak niet kunt repareren.

Eufy RoboVac R11S - Robotstofzuiger
€ 219,00
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Welke keuze moet je maken?

Gezien het enorme online aanbod, de verschillen in kwaliteit, prijs en specialiteit per ondervloer, is het van belang dat je de tijd neemt om in één keer de juiste robotstofzuiger in huis te halen en te laten doen wat je van hem verwacht. Lees gerust meer artikelen zoals:

'Wat is het verschil tussen een draadloze en robotstofzuiger en welke moet je kiezen?'

'Koopgids voor robotstofzuigers; alles wat je moet weten' 

'Waarom zou je een robotstofzuiger moeten aanschaffen?"

Kijk ook voor verdere informatie op Draadlozestofzuigers.com. Ben je niet alleen geïnteresseerd in het uitbesteden van het stofzuigen in huis maar wil je ook het gras voortaan door een robotmaaier laten doen, dan raden wij Grasmaaiersvergelijken.com aan!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden