Draadloze stofzuigers

Alle relevante informatie over draadloze stofzuigers vind je hier. Vergelijk alle modellen, maak de juiste keuze en koop direct de juiste draadloze stofzuiger voor jouw huis.

Ben je op zoek naar een draadloze stofzuiger, dan is het verstandig om je goed te verdiepen in de (on)mogelijkheden. Als je een robotstofzuiger wilt kopen, houd dan bijvoorbeeld rekening met de ondergrond, tapijt, laminaat of plavuizen? Ook qua power en voltage kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Of ben je op zoek naar een draadloze of snoerloze steelstofzuiger, waar moet je dan rekening mee houden? Wat is nu de juiste keuze voor een draadloze stofzuiger voor jouw situatie? 

Dyson steelstofzuigers vergelijken - V8 vs V10 vs V11 vs V12 vs V15

Dyson steelstofzuigers vergelijken - V8 vs V10 vs V11 vs V12 vs V15

Dyson is een van de meest populaire merken van stofzuigers ter wereld, en hun draadloze steelstofzuigers zijn geen uitzondering. De Dyson steelstofzuigers zijn lichtgewicht, draagbaar en krachtig, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een handige manier om hun huis schoon te maken. In deze productreview zullen we een aantal van de verschillende modellen van Dyson s ... [...]

Top 10 beste draadloze stofzuigers voor thuis

Top 10 beste draadloze stofzuigers voor thuis

Op veler verzoek heb ik opnieuw onderzoek gedaan naar draadloze stofzuigers en de beste 10 van dit moment. Na de succes artikelen als "Wat zijn de best verkochte stofzuigers?", "Wat maakt een robotstofzuiger goed en waar op te letten?" en "Wat zijn de 10 beste draadloze stofzuigers van 2020?", is dit artikel hopelijk het volgende veel gelezen en gewaarde artikel. Doel van de top 10 beste stof ... [...]

Wat is het verschil tussen de Dyson V12 en de Dyson V15 draadloze stofzuiger?

Tech innovator Dyson komt eens in de zoveel tijd met een nieuw model draadloze stofzuigers. Zo is onlangs de Dyson V15 geintroduceerd, als opvolger van de populaire Dyson V12. Eerder al hebben we de verschillen tussen de Dyson V8, de V10 en de V12 op een rij gezet. Dat artikel lees je hier. Nu hebben we de belangrijkste kenmerken en verschillen van de Dyson V12 en de nieuwe Dyson V15 getest en op ... [...]

Bosch Unlimited (Serie 8) steelstofzuiger review: net zo goed als een steelstofzuiger van Dyson?

Bosch Unlimited (Serie 8) steelstofzuiger review: net zo goed als een steelstofzuiger van Dyson?

Als je van plan bent om een draadloze steelstofzuiger te kopen, dan kan je natuurlijk een Dyson kopen. Maar na Dyson zijn de draadloze stofzuigers van het merk Bosch het meest verkocht. Het assortiment van Bosch bestaat op bol.com bijvoorbeeld uit 51 modellen en op coolblue.nl bijvoorbeeld uit 16 modellen. Bosch-stofzuigers zijn een populaire keuze, vooral als u een draadloze stofzuiger wilt kopen ... [...]

Op zoek naar een draadloze stofzuiger?

Is je huidige stofzuiger aan vervanging toe of heb je geen zin meer in gedoe met het snoer van je stofzuiger? Denk dan eens aan een draadloze of snoerloze stofzuiger. In het verleden was met name Dyson bekend om zijn kruimeldief met stang, tegenwoordig zijn er meer dan 80 merken die draadloze stofzuigers in het assortiment hebben. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een draadloze stofzuiger? Welke snoerloze stofzuigers zijn ook geschikt om tapijt of vloerbedekking te zuigen? We geven je hieronder antwoord op al je vragen.

Voor welk type vloer is een draadloze stofzuiger geschikt?

Een draadloze stofzuiger is geschikt voor vrijwel elke ondergrond. Heb je laagpolige vloerbedekking, dan is een draadloze stofzuiger prima geschikt. Uiteraard geldt dat ook voor laminaat, parket of stenen vloeren. Heb je hoogpolige vloerbedekking of tapijt? Let dan vooral op het vermogen en zuigkracht van de stofzuiger. Ook leert de ervaring dat je regelmatiger de borstels vrij moet maken van haren en stof, omdat een hoogpolig tapijt nu eenmaal meer haren geeft. In de meeste webwinkels kan je heel gemakkelijk kiezen op basis van het soort ondergrond: hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt, houten vloer, harde vloer. Klik op een van onderstaande buttons om het assortiment draadloze stofzuigers te bekijken dat geschikt is voor jouw type vloer:

Kan een steelstofzuiger ook ‘groter’ vuil opzuigen?

Een steelstofzuiger is in de meeste gevallen een volwaardig alternatief voor de bedrade stofzuigers zoals we die tientallen jaren gebruiken. Het grote voordeel van een draadloze stofzuiger is dat je vrij bent qua bewegen (niet beperkt door snoer), dat je hem sneller pakt voor een snelle schoonmaakbeurt en dat ie makkelijker op te bergen is. In de basis kan een snoerloze steelstofzuiger elk type vuil aan. Grotere stukken vuil worden soms niet door de borstels opgenomen, maar net als bij een traditionele stofzuiger kan je de borstel er eenvoudig afhalen waardoor je het grotere vuil via de stang kunt opzuigen. Je creëert dan een grotere zuigmond. 

Hoe lang duurt het voor de accu leeg is en hoe lang duurt het opladen?

De maximale accu- of batterijduur staat in de meeste gevallen voor hoe lang je met de steelstofzuiger op 1 volle accu stofzuigt in de laagste stand. De meeste steelstofzuigers hebben ook een turbostand, dan gaat de accu een stuk sneller leeg. Belangrijk in je keuze is dat de maximale accuduur zoals aangegeven door de fabrikant uitgaat van de meest gunstige situatie: in de laagste stand zonder gemotoriseerde borstels. In de praktijk komt het er op neer dat een accu sneller leeg is dan aangegeven door de fabrikant. Het stofzuigen gaat sneller door gebruik te maken van de turbostand, dus dat gebruik je in de meeste gevallen ook. 

Een handige tip is te zorgen voor een dubbele accu of batterij, dus een tweede accu. Die kan je opladen zodra die leeg is waardoor je altijd een volle batterij tot je beschikking hebt. Ook hebben de meeste merken een universele accu, die op diverse apparaten van dat merk te gebruiken zijn. Heb je bijvoorbeeld al een accuboormachine van Bosch, dan kan je die ook gebruiken voor je draardloze stofzuiger van Bosch. Hoe lang het duurt om een accu op te laden, is afhankelijk van het voltage en wattage. Grotere accu's hebben langer nodig, maar hebben vaak ook een krachtigere oplader. Hoelang je met een accu doet, hangt af van de stand die je gebruikt. Op de maximale stand is de gebruiksduur beperkt, van minder dan 10 minuten tot een klein half uur. Je kunt een stuk langer zuigen als je een lagere stand gebruikt, maar de zuigkracht neemt dan wel af. Harde vloeren krijgen de meeste nog wel schoon, maar tapijt wordt lastiger.  

Steelstofzuiger opladen

De laadtijd van de accuzuigers loopt uiteen van zo’n 2 tot wel 5,5 uur. De meeste steelstofzuigers hebben een laadstation waar je het apparaat in kunt hangen of op kunt plaatsen. Sommige steelstofzuigers laad je op met een los snoer.

Hoe zwaar is een draadloze stofzuiger?

Een zware stofzuiger til je niet gemakkelijk de trap op en af of beweeg je niet eenvoudig door de ruimte. Vind je dit wel belangrijk dan raden we aan te kiezen voor een lichte stofzuiger. Hoe het gewicht bij een stofzuiger is, hangt af van het type stofzuiger. Een stofzuiger noemen we licht wanneer deze minder weegt dan 5 kilo. Je tilt de stofzuiger dan gemakkelijker de trap op en af. Bij een steelstofzuiger heb je het hele gewicht van de stofzuiger constant in je hand. Hierdoor voelt de stofzuiger sneller zwaar aan. Wij noemen een steelstofzuiger licht tot 3 kilo.

Hoeveel geluid maakt een draadloze stofzuiger?

Traditionele stofzuigers zijn stiller dan steelstofzuigers. Draadloze steelstofzuigers gebruik je dikwijls veel korter. Hierdoor is het geluid ook minder storend. We hebben het geluid van stofzuigers ingedeeld in 4 geluidsniveau's:

Stil: stofzuigers die minder dan 60 decibel aan geluid produceren, noemen wij stil. Dit betekent niet dat deze geluidloos zijn, maar je hoort de tv nog.

Normaal: een geluidsniveau tussen de 61 en 70 decibel noemen wij normaal. De tv of radio moet je harder zetten maar een gesprek voeren op 2 meter afstand van elkaar is nog goed te doen.

Luid: een geluidsniveau tussen de 71 en 75 decibel vinden wij luid. Om een gesprek te voeren moet je je stem flink verheffen.

Zeer luid: stofzuigers die meer dan 76 decibel aan geluid produceren noemen wij zeer luid. Het is dan niet mogelijk een gesprek te voeren.

De meeste draadloze stofzuigers produceren meer dan 74 dB en vallen dus in de categorie Luid. 

Kan een steelstofzuiger ook als kruimeldief gebruikt worden?

Ja, de meeste draadloze stofzuigers kunnen ook als kruimeldief gebruikt worden. De steel is dan afneembaar waardoor je een handzame kruimelzuiger hebt. Ook zijn er in de meeste gevallen diverse hulpstukken en borstels beschikbaar, bijvoorbeeld om autostoelen uit te zuigen. 

Hoe duur is een draadloze stofzuiger?

Draadloze stofzuigers zijn onder te verdelen in 3 prijsklassen: goedkoop, duur en gemiddeld. Op coolblue is de goedkoopste een model van Rowenta verkrijgbaar voor € 77,- en de duurste draadloze stofzuiger is een Dyson V11 Absolute van € 649,-. Kies je echt voor gemak, dan kies je een robotstofzuiger

Welke merken zijn het meest verkocht?

Er zijn meer dan 80 merken die een draadloze stofzuiger in het assortiment hebben, maar hoe maak je nu de beste keuze? Welk merk verkoopt de meeste draadloze stofzuigers? Dyson was de allereerste fabrikant die met een draadloze stofzuiger op de markt kwam. Dyson heeft in de loop der jaren de techniek en gebruiksgemak geoptimaliseerd, waardoor we kunnen zeggen dat Dyson een van de best verkopende merken is. Er zijn inmiddels 27 modellen Dyson snoerloze stofzuigers te koop.

Daarnaast zien we dat Bosch en Philips de laatste jaren steeds meer modellen heeft geïntroduceerd en daarmee prima zaken doen. Beide merken hebben een reputatie hoog te houden, blijven zich ontwikkelen en hebben gebruiksgemak en prestaties in een hoog vaandel staan. Wat ons betreft dus 3 merken die absoluut de moeite waard zijn:

Dyson (bekijk hier alle best verkochte modellen)

Bosch (bekijk hier alle best verkochte modellen)

Philips (bekijk hier alle best verkochte modellen)

Welke draadloze stofzuigers krijgen de beste reviews?

Wat opvalt is dat het merk Dyson de meeste en de beste reviews krijgt. We hebben daarvoor gekeken naar de reviews op coolblue.nl, bol.com en wehkamp.nl. Wat opvalt is dat ook dat bepaalde modellen van AEG goed beoordeeld worden door gebruikers.  

  • Bosch krijgt in de lagere prijsklasse de meeste positieve beoordelingen. 
  • AEG krijgt in de middelste prijsklasse de meeste positieve beoordelingen. 
  • Dyson krijgt in de duurdere prijsklasse de meeste positieve beoordelingen.