Top 10 beste stofzuigers van 2021

Top 10 beste stofzuigers van 2021

Top 10 beste stofzuigers van 2021
29 oktober 2020

Iedereen heeft een stofzuiger in huis nodig, of je nou groot of klein woont. De stofzuiger is essentieel voor het huishouden en dus nodig om je woning met regelmaat schoon te kunnen maken. Mede afhankelijk van de grootte van de woning, frequentie van het stofzuigen en gemak dat wordt gezocht, kan er gekozen worden uit verschillende soorten stofzuigers. Zo heb je de draadloze stofzuiger (ook wel steelstofzuiger genoemd) voor gemak, een robotstofzuiger om volledig ontzorgd te worden en natuurlijk de traditionele stofzuiger met draad om zelf het huidhouden te doen.
Voor ieder wat wils en ook qua prijsklassen is er genoeg aanbod. Echter is het aanbod zo groot - per soort stofzuiger heb je tig merken die weer tig modellen aanbieden - dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. 
Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor het type stofzuiger (robot, draadloos of traditioneel) dan kun je in onderstaande top 10 snel en eenvoudig de beste stofzuiger vinden en eventueel bestellen. Meer informatie over stofzuigers vind je in één van de vele blogs op Draadlozestofzuigers.com waar je tevens de stofzuigers kunt vergelijken. Ook vind je hier meer specifieke informatie over de robotzuiger en andere stofzuigers.

man-aan-het-stofzuigen-thuis - Micare Revalidatie Heerlen

De top 10 met de beste stofzuigers van dit moment is zorgvuldig samengesteld. Er is niet alleen gekeken naar de kwaliteit/prijs verhouding, maar ook naar de garantievoorwaarden, het merk, zuigkracht, nakomen wat er wordt beloofd, eigen ervaringen, aanbieder en onafhankelijke reviews en ervaringen van kopers. Dit alles heeft geresulteerd in onderstaande top 10 met voor ieder wat wils. Voorkom dus teleurstellingen en maak gebruik door het door ons reeds gedane onderzoek en krijg waar voor je geld.

Top 10 beste stofzuigers

1. Rowenta Compact Power Cyclonic

Rowenta Compact Power Cyclonic XXL RO4871EA - Stofzuiger zonder zak

Te koop op bol.com voor € 135,-, bekijk hier

Deze Rowenta stofzuiger zonder zak is krachtig en heeft, ondanks zijn kleine design, een grote inhoud en is ideaal voor het schoonhouden van elk huis. De grote XXL inhoud van 2,5 liter maakt schoonmaken makkelijker omdat je de bak minder vaak hoeft te legen. Het gestroomlijnde, compacte design is eenvoudig op te bergen; zelfs in de kleinste kastjes of bergingen. Ontdek deze zakloze stofzuiger die ontworpen is voor maximaal gebruiksgemak, met een eenvoudig te legen stofbak. Langdurige en grondige schoonmaakresultaten zijn binnen handbereik dankzij de geavanceerde Cycloontechnologie die zorgt voor een diepe reiniging en effectieve scheiding van lucht en stof. Dankzij de krachtige combinatie van een EffiTech-motor en efficiënte zuigmond zul je elke dag in een handomdraai je vloer schoon hebben.

2. iRobot Roomba 960

iRobot Roomba 960 Main Image

Te koop op coolblue.nl voor € 449,-, bekijk hier

De iRobot Roomba 960 is onderdeel van de Roomba 900-serie, en is een van de meest uitgebreide robotstofzuigers van iRobot. Dit zit vooral in de geavanceerde sensoren. Hiermee scant de robot de ruimte en maakt zo een efficiënt schoonmaakplan. Daarnaast scant 'ie waar vuil zich ophoopt en focust hij zich hier extra op. De robot is voorzien van smart gebiedsafbakening. Hiermee laat je hem gericht een ruimte schoonmaken, of scherm je ruimtes af waar hij niet mag komen. Is de robotstofzuiger leeg maar nog niet klaar met stofzuigen? Dan rijdt hij terug naar het laadstation, laadt op én gaat vervolgens weer verder waar hij gebleven was. De app van de iRobot Roomba 960 heeft meer mogelijkheden dan alleen het aan- en uitzetten van de robot. Zo stel je eenvoudig een schoonmaakschema in voor de hele week en bekijk je ook hoe ver de robot is in zijn huidige schoonmaakschema. Op een plattegrond van jouw huis zie je namelijk precies waar de robot is en hoe het schoonmaken gaat. 

3. Dyson V11 Absolute Extra

Dyson V11 Absolute Extra Main Image

Te koop op coolblue.nl voor € 649,-, bekijk hier

Met de Dyson V11 Absolute Extra heb je een krachtige draadloze steelstofzuiger in huis. Met een hoge zuigkracht is deze Dyson goed geschikt voor een grondige reiniging van je woning. Je gebruikt deze Dyson tot 60 minuten achter elkaar zonder dat je de accu tussendoor oplaadt. De torque vloerzuigmond maakt dat deze Dyson voor elk vloertype geschikt is. Omdat de accu van de V11 verwisselbaar is, gebruik je deze V11 Absolute ook voor de grotere huishoudelijke taken. Via het LCD scherm heb je real-time informatie over de status van de machine en accuduur, maar krijg je ook foutmeldingen te zien. Als de opvangbak van 0,76 liter vol zit, gaat de zuigkracht niet verloren.
Op een volle accu gaat de Dyson V11 Absolute Extra al een uur mee, maar dankzij de afneembare accu verdubbel je deze gebruiksduur. Je vervangt de accu gemakkelijk door het kliksysteem. Ideaal voor de grotere huishoudens of tijdens de grote schoonmaak.

4. Blaupunkt Bluebot XBOOST - Robotstofzuiger

Blaupunkt Bluebot XBOOST - Robotstofzuiger

Te koop op bol.com voor € 299,-, bekijk hier

Deze robotstofzuiger zorgt goed voor de vloer, door deze schoon te zuigen en indien gewenst ook te dweilen. Voor de dweilfunctie vul je het waterreservoir met water en eventueel sop. Heb je huisdieren of veel tapijt thuis? Geen enkel probleem! De zuigmond met ronddraaiende borstels rekent daar grondig mee af. En gaat je neus snel kriebelen van stof, dan heb je aan deze robot ook een goede hulp. Met het speciale HEPA-filter is deze robot geschikt voor mensen met een stofallergie. Op deze app zie je de voortgang van de schoonmaak en stel je het schoonmaakschema in.

5. Dyson V8 Absolute Extra - Steelstofzuiger

Dyson V8 Absolute Extra - Steelstofzuiger

Te koop op bol.com voor € 435,-, bekijk hier

Geschikt voor alle vloertypen. De Fluffy vloerzuigmond zorgt voor het verwijderen van fijn stof en grote stukken vuil van harde vloeren. De gemotoriseerde turboborstel is daarentegen geschikt voor het verwijderen van hardnekkig vuil uit tapijten. Tot 40 minuten gebruiksduur. Geeft 40 minuten constante zuigkracht in de reguliere modus en 7 minuten in de MAX modus. Laadt volledig op in 5 uur.
Uitgebalanceerd om van vloer tot plafond schoon te maken. Met verwijderbare aluminium buis en accessoires om erbovenop, eronder en ertussen schoon te maken. Makkelijk te transformeren tot kruimelzuiger. Door het verwijderen van de buis en het gebruik van de verschillende accessoires makkelijk te gebruiken in de auto, op de trap en op meubels.

6. Philips Performer Silent Cat & Dog

Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 + Veripart stofzuigerzakken voor Philips Main Image

Te koop op coolblue.nl voor € 217,-, bekijk hier

Met de Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 + Veripart stofzuigerzakken voor Philips (28 stuks) haal je een stofzuiger en lifetime pack aan stofzuigerzakken in huis. Met deze Philips stofzuig je naast harde vloeren, houten vloeren of laagpolig tapijt ook je meubels schoon. Je ontvangt namelijk een krachtige combiborstel, een parketborstel én een mini-turboborstel. Hiermee stofzuig je eenvoudig traptreden, meubels en bijvoorbeeld de achterbank van de auto. Voor de andere stofzuigklussen ontvang je kleine accessoires. Gebruik de kierenzuigmond bijvoorbeeld voor de plinten en maak met de zachte afstofborstel de lampenkappen stofvrij. Ligt jouw hond of kat dus regelmatig op de meubels of reist hij soms mee in de auto, dan is dit een goede keuze voor jou.

7. AEG CX7-1-30IW - Steelstofzuiger

AEG CX7-1-30IW - Steelstofzuiger

Te koop op bol.com voor € 139,-, bekijk hier

Deze steelstofzuiger is een snoerloze 2-in-1 stofzuiger met enorme flexibiliteit. Door de 180° EasySteer technologie is deze stofzuiger eenvoudig te besturen op alle type vloeren. De AEG CX7 heeft een krachtige Lithium turbopowerbatterij waar je maximaal 30 minuten mee kan stofzuigen, hierdoor is dit een goede stofzuiger voor erbij. De gemotoriseerde zuigmond is speciaal ontworpen voor oppervlakken van textiel, zodat je gemakkelijk dierenharen en vuil kunt verwijderen. Met een gewicht van 2,32 kg is deze stofzuiger erg licht.

8. iRobot Roomba e5

iRobot Roomba e5 Main Image

Te koop op coolblue.nl voor € 339,-, bekijk hier

De iRobot Roomba e5 heeft een behoorlijke zuigkracht. De 2 vernieuwde ronddraaiende middenborstels zorgen ervoor dat grof vuil niet vastklit in de zuigmond en deze blokkeert. Handig, vooral als je huisdieren hebt. De stofbak haal je eenvoudig uit de robot om 'm af te spoelen onder de kraan. Hiermee haal je ook het fijnstof uit de container en zo behoudt de robot langer zijn zuigkracht. Komt de robot met het vuildetectiesysteem meer vuil tegen, dan rijdt hij hier een extra rondje overheen. Wil je dat de robot wegblijft uit de keuken als jij aan het koken bent? Gebruik dan de meegeleverde virtuele muur om dit gebied af te bakenen. Deze stel je in via de app.

9. MEDION MD18600 - Robotstofzuiger

MEDION MD18600 - Robotstofzuiger

Te koop op bol.com voor € 128,95, bekijk hier

Op zoek naar een basis robotstofzuiger die je ondersteunt bij het stofzuigwerk in huis? Dan is de Medion MD18600 - Robotstofzuiger - Wit geschikt voor jou. Deze robot is geschikt voor harde vloeren en heeft een gebruikstijd van maximaal 90 minuten. Batterij leeg? De stofzuiger keert zelf terug naar het meegeleverde laadstation en laadt zich daar automatisch op. De robotstofzuiger zorgt zelfstandig ervoor dat de parket, tegels, laminaat en tapijt worden schoongemaakt. Met de borstels aan de zijkant worden alle stof en vuil weggehaald. Dankzij de compacte hoogte kan het apparaat ook gemakkelijk onder de meeste meubels. De infraroodsensors aan de onderkant zorgen ervoor dat de robotstofzuiger niet van de trap valt. Dankzij de overige infraroodsensoren omzeilt de robotstofzuiger tijdens het werk betrouwbaar alle obstakels en voorkomt zo botsingen en ongelukken.

10. AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition

AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition - Stofzuiger zonder zak

Te koop op bol.com voor € 159,-, bekijk hier

Deze stofzuiger is zonder zak en ideaal voor een huis met voornamelijk harde vloeren en parket. De stofzuiger heeft een erg sterke zuigkracht op harde vloeren. Heb je ook huisdieren? Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de AEG LX7-2-CR-A dankzij de speciale turboborstel. Daarnaast wordt deze stofzuiger standaard geleverd met een speciale parketborstel, speciaal geschikt voor meer kwetsbare vloersoorten zoals marmer en onbehandeld hout. Het gewicht van 5 kg is voor een stofzuiger erg licht. Hij beweegt daardoor soepel en je tilt hem makkelijk op. De AEG LX7-2-CR-A heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes.

Dyson stofzuigers

Een zeer bekend en gewaardeerd merk is de Dyson, welke je ook veelvuldig terug ziet komen in bovenstaande top 10. Er is hier ook een speciale blog over geschreven, welke zeer goed wordt gewaardeerd,  waarin uitgebreid wordt ingegaan tussen de verschillen Dyson modellen. Interessant en nuttig om te lezen: "Wat is het verschil tussen de Dyson V8, de Dyson V10 en de Dyson V11 draadloze stofzuiger?".

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden