De beste robotstofzuiger - iRobot Roomba 960

De beste robotstofzuiger - iRobot Roomba 960

10 oktober 2019

Bent u op zoek naar de beste robotostofzuiger vm uw huis zelfstandig schoon te laten maken, dan raden wij de iRobot Roomba 960 aan. Deze robotzuiger komt bij ons als beste uit de test. Hierbij is er gekeken naar de kwaliteit, ervaringen, opties, prijs/kwaliteit, mogelijkheden en nog meer. Ons inziens voldoet de Roomba 960 ruimschoots aan alle door de consument gestelde eisen en overtreft het de verwachtingen. Deze robotstofzuiger is wat duurder dan een gemiddelde, maar hierdoor weet u wel zeker dat u er een in huis haalt die echt alles kan, overal schoonmaakt en op afstand te bedienen is. Natuurlijk is ons onderzoek ook deels subjectief, maar de ervaring leert wel dat u beter iets meer kunt besteden bij de aanschaf van een product, dan voor het goedkoopste of instapmodel te gaan. Volgens ons is de beste aanschaf in 2020 dus de iRobot Roomba 960 en hieronder leest u uitgebreid waarom.

Wilt u eerst meer weten over een robotstofzuiger en waarom u deze dient aan te schaffen, lees dan eerst "Waarom zou je een robotstofzuiger moeten aanschaffen?".
En mocht u de behoefte hebben om niet alleen de o.i. beste robotstofzuiger te zien, dan kunt u hier overzichtelijk alle typen en prijzen vinden.

iRobot Roomba 960 Main Image

Productomschrijving namens de Coolblue Specialisten

De iRobot Roomba 960 is onderdeel van de Roomba 900-serie, en is een van de meest uitgebreide robotstofzuigers van iRobot. Dit zit vooral in de geavanceerde sensoren. Hiermee scant de robot de ruimte en maakt zo een efficiënt schoonmaakplan. Daarnaast scant die waar vuil zich ophoopt en focust hij zich hier extra op. Is de robotstofzuiger leeg maar nog niet klaar met stofzuigen? Dan rijdt hij terug naar het laadstation, laadt op in maximaal 3 uur en gaat vervolgens weer verder waar hij gebleven was. Op het product zit tevens een garantie van 2 jaar.

Pluspunten zijn:

 • Is onderdeel van de Roomba 900-serie, en is hiermee de meest uitgebreide robotstofzuiger van iRobot.
 • Dankzij de zuigmond en draaiende borstel verwijdert deze robotstofzuiger ook dierenharen.
 • Wanneer de accu leeg is, rijdt de robot zelf terug naar het laadstation om op te laden én gaat vervolgens verder waar hij gebleven was.
 • Op afstand bestuurbaar en instelbaar. 

Productomschrijving namens de Bol.com specialisten

Op zoek naar een robotstofzuiger die je veel van het stofzuigwerk uit handen neemt? Dan is de iRobot Roomba 960 Robotstofzuiger geschikt voor jou. Deze stofzuiger maakt je huis op een systematische wijze schoon door middel van een geheugenfunctie. De robot onthoudt de route door het huis. Het duurt even voordat de stofzuiger je huis kent; en kan dus in het begin stukjes overslaan. Baken het schoonmaakgebied af met een virtuele muur; een speciaal kastje dat een onzichtbare barrière creëert die de robot niet passeert. Deze robot is geschikt voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt. Batterij leeg? De stofzuiger keert zelf terug naar het meegeleverde laadstation en laadt zich daar automatisch op. en als de batterij voldoende opgeladen is gaat de iRobot Roomba 960 Robotstofzuiger vanzelf verder met schoonmaken waar hij gebleven was. Deze robot stuur je aan via een applicatie op je smartphone of tablet. Hierin baken je het gebied af en stel je het tijdschema in. Deze robot is in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Deze robot is programmeerbaar. Zo kun je zelf instellen op welke dag(en) en tijdsstip(pen) de robot een schoonmaakprogramma start. Deel jij je huis met een harige viervoeter? Deze robot beschikt over een speciale (turbo)borstel, speciaal geschikt voor (dieren)haren.

Pluspunten zijn:

 • Deze robotstofzuiger gaat systematisch te werk. Dit betekent dat het apparaat geen stukken van de kamer overslaat.
 • Deze robot beschikt over een virtuele muur. Zo ben je zeker dat de robot een door jou gekozen gebied niet zal passeren.
 • De robotstofzuiger keert automatisch terug naar het basisstation wanneer de batterij bijna leeg is.
 • Deze robotstofzuiger hervat automatisch het stofzuigprogramma wanneer de batterij weer is opgeladen aan het basisstation.
 • Deze robotstofzuigers bedien je vanaf een applicatie op je smartphone of tablet.
 • Deze robot is te bedienen met Google Assistant.

iRobot Roomba 960 visual leverancier

Wat kost de iRobot Roomba 960

De prijs voor de iRobot Roomba 960 varieert van €525,- tot €575,-. Ons advies is om u aankoop te doen bij Bol.com of Coolblue.nl, aangezien de prijzen hier het laagste zijn en de service en bezorging erg goed en snel. Ook kunt u op deze websites nog meer informatie vinden over deze specifieke robotstofzuiger en eventueel vergelijken met andere robotzuigers.

iRobot Roomba 960 - Robotstofzuiger
€ 437,10
Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis

Reviews en ervaringen

Gebruikers die ervaring hebben opgedaan met de iRobot Roomba 960 hebben online de nodige reviews en ervaringen gedeeld. De overall constatering is dat de score zeer goed is en deze robotstofzuiger de verwachtingen overtreft. Ook maakt de robot goed schoon, komt op alle plekken (ook op kleden) en werkt zelfstandig, is de algemene opinie. Enige nadeel zou kunnen zijn dat er geen dweilfunctie aanwezig is. Echter zijn er nauwelijk robotzuigers die deze optie wel hebben en die ook echt dweilen zoals u zou mogen verwachten, leert nader onderzoek. 
Hierbij een overzicht van de score (gemiddeld een 8,8) van de iRobot Roomba 960 bij Coolblue, gebaseerd op ruim 300 reviews.

 • 8,8
  Review score 4 van de 5 sterren
  Gebaseerd op 309 reviews

Beoordeling per onderdeel

Batterijduur
Review score 4.5 van de 5 sterren
9
Bouwkwaliteit
Review score 4.6 van de 5 sterren
9,2
Geluidsniveau
Review score 4.05 van de 5 sterren
8,1
Prijs-kwaliteitverhouding
Review score 4.2 van de 5 sterren
8,4
Schoonmaakresultaat
Review score 4.65 van de 5 sterren
9,3

Onafhankelijke review en ervaring van een koper

"Ik was redelijk sceptisch of de Roomba niet een gimmick zou zijn maar na één week ben ik echt verkocht en zou ik niet meer zonder willen.
Het is geen 100% vervanger voor een stofzuiger maar als je hem een aantal keer per week laat rondrijden hoef je echt een stuk minder vaak zelf te zuigen.

Na onze roomba uitgepakt te hebben gelijk maar zijn eerste ronde laten maken. Tijdens zijn eerste rit liep hij vast op het rooster van de convector. Hier een virtual wall neergezet en hij blijft er vervolgens netjes uit de buurt.
De roomba navigeert op zich netjes door de kamer. De grotere vlakken doet hij best mooi systematisch. Wel heeft hij moeite om op ons hoogpolig tapijt te komen maar na een aantal pogingen komt hij er wel op. Na een uur rondgereden te hebben was hij klaar en rijdt hij netjes terug naar zijn laadstation.
De stofbak zat helemaal vol, hij zuigt dus daadwerkelijk rommel op.

De volgende dag Ted, zo heet onze roomba, losgelaten op de eerste etage. Mooi om te zien hoe Ted vanuit de hal de verschillende kamers in navigeert en hierbij ook netjes onder het bed komt. Na 40 minuten was Ted klaar en ook nu weer een mooie volle opvangbak.

De Roomba is in te stellen en te bieden met een app, op de iphone werkt deze app goed. Hij is simpel in het gebruik en laat je na een schoonmaakbeurt de statistieken hiervan zien.
Je ziet de tijdsduur, een kaart waar er allemaal gezogen is, en de plekken waar veel vuil is aangetroffen worden met een kruisje aangeduid.

Na een schoonmaakbeurt moet je uiteraard nog wel zelf het opvangbakje legen en het filtertje schoonmaken. Hier ging het bij mij binnen een week mis. Het klepje waarachter het filter zit dien je te openen met een lipje, zo'n lipje wat ook vaak op de batterijklepjes zit. Toen ik dit wilde openen brak het lipje af. Ik stond hier eigenlijk wel een beetje van te kijken gezien ik naar mijn idee niet erg hardhandig was. Het klepje met het lipje is niet los te verkrijgen, als dit defect is moet je een heel opvangbakje kopen, in de Amerikaanse webshop wordt hier $60,- voor gevraagd.
Gelukkig kan ik zonder gezeur bij Coolblue de robot omruilen voor een nieuwe maar ik ben wel bang dat dit een zwak onderdeel zal blijven, voortaan dus maar erg voorzichtig doen bij het openen van het klepje.
Erg zonde, aangezien de rest van de Roomba naar mijn idee wel erg degelijk gebouwd is."

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden