Bosch Unlimited (Serie 8) steelstofzuiger review: net zo goed als een steelstofzuiger van Dyson?

Bosch Unlimited (Serie 8) steelstofzuiger review: net zo goed als een steelstofzuiger van Dyson?

Bosch Unlimited (Serie 8) steelstofzuiger review: net zo goed als een steelstofzuiger van Dyson?
29 oktober 2020

Als je van plan bent om een draadloze steelstofzuiger te kopen, dan kan je natuurlijk een Dyson kopen. Maar na Dyson zijn de draadloze stofzuigers van het merk Bosch het meest verkocht. Het assortiment van Bosch bestaat op bol.com bijvoorbeeld uit 51 modellen en op coolblue.nl bijvoorbeeld uit 16 modellen. Bosch-stofzuigers zijn een populaire keuze, vooral als u een draadloze stofzuiger wilt kopen. De topmodellen steelstofzuigers van Bosch zijn de Unlimited Serie 8 modellen. Is een Bosch draadloze stofzuiger net zo goed als bijvoorbeeld een Dyson V8, V10 of V11. Als je de verschillen tussen die laatste 3 wilt weten, lees dan hier ons artikel over het verschil tussen de Dyson V8, V10 en V11.

Bosch-stofzuigers zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden, grotendeels vanwege hun innovatieve kenmerken, betrouwbare Duitse engineering en kwaliteitsontwerp. Tot voor kort verkocht Bosch een reeks staande-, cilinder- en snoerloze stofzuigers. Het bedrijf lijkt zich nu te concentreren op hun snoerloze assortiment, mogelijk als gevolg van nieuwe EU-voorschriften voor stroomverbruik en geluid.

Over Dyson hoeven we weinig uit te leggen. Zij hebben zo’n beetje de draadloze stofzuiger uitgevonden. Design en prestatie komen samen. De Bosch Unlimited is een stofzuiger die aan alle eisen voldoet. Hij is licht en wendbaar en, zoals de moderne stofzuigermode voorschrijft, is ook draadloos, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een nieuw stopcontact wanneer u van kamer naar kamer gaat. En hoewel hij geen felle kleuren heeft maar een meer ingetogen wit, zwart en chroom kleurenschema, ziet hij er toch modern en strak uit. Het is vergelijkbaar met sommige van Dyson's stofzuigers als het op prijs aankomt - de vraag is: kan het met hen concurreren op het gebied van prestaties? De grote vraag is: is een Bosch steelstofzuiger uit de Unlimited serie net zo goed als een steelstofzuiger van Dyson?

Bekijk hier de Bosch Unlimited Serie 8 op bol.com, vanaf € 310,-

Bekijk hier de Dyson V8 op bol.com , vanaf € 415,-

Over de Bosch Unlimited Serie 8 draadloze stofzuigers

De handmotorunit en het stofopvang-gedeelte kunnen worden bevestigd aan verschillende schoonmaakaccessoires om het schoonmaken te doen. Het belangrijkste hulpstuk bestaat uit een gemotoriseerde tapijtreinigingsborstel die met een lange stok (of stok) aan de Bosch wordt bevestigd.

De Bosch Unlimited wordt ook geleverd met een flexibele kierenzuigmond en een meubelborstel, twee oplaadbare batterijen en een dockingstation om de batterij op te laden. Het is niet zo goed uitgerust als de Dyson V8 Animal, die wordt geleverd met een extra kleinere gemotoriseerde kop om de trappen gemakkelijker schoon te maken, of de Roidmi X20, die wordt geleverd met een dweilhulpstuk.

Bosch Unlimited (Serie 8) review: prijs en concurrentie

De prijs die u betaalt voor het vlaggenschip-steelstofzuiger van Bosch is vrij standaard voor een vlaggenschip-steelstofzuiger. Hij kost € 310,- op bol.com, wat wel wat goedkoper is dan de Dyson V8 Animal, die € 429,- is op bol.com. De laatste wordt geleverd met slechts één, niet-verwijderbare batterij, maar één extra accessoire - die mini-gemotoriseerde trapreinigingskop.

Bosch Unlimited (Serie 8) review: ontwerp en functies

De configuratie van de Bosch Unlimited zal de meeste mensen inmiddels bekend voorkomen; als je een Dyson V8 hebt gezien, weet je hoe het zit. De zuigmotor, accu en stofopvangbak zijn allemaal ondergebracht in een compacte, draagbare eenheid waar je je schoonmaakaccessoires op aansluit.

Grootte opvangbak

Zoals gepopulariseerd door de gelijknamige Dyson, is deze Bosch ook zonder zak, maar hij heeft slechts een capaciteit van 0,4 l, dus je zult hem vrij vaak moeten legen. Hij is kleiner dan de opvangbak van 0,54 l van de Dyson V8, hoewel er per saldo niet genoeg in zit om een significant verschil te maken in de manier waarop je de stofzuiger gebruikt.

Opvangbak legen

Er zijn echter veel verschillen tussen de twee machines, en de belangrijkste is niet in het voordeel van de Bosch. Simpel gezegd, het mechanisme dat wordt gebruikt om de stofopvangbak te verwijderen om te legen, is weinig gebruiksvriendelijk. Om te beginnen is het niet meteen duidelijk hoe je dit moet doen. Het blijkt dat je op een ontgrendelingsknop moet drukken en de bak naar beneden en weg van het hoofdgedeelte van het vacuüm moet trekken, maar dit is een verdraaiing waar je naar moet raden. Op de stofzuiger zelf staat geen indicatie of je aan de bak trekt, duwt of draait om hem eraf te halen en ook geen label op de ontgrendelingsknop.

Dit werd nog verergerd door het feit dat het in de eerste plaats nogal wat moeite kost om de bak van zijn ligplaatsen te verwijderen. En in mijn geval was de ontgrendelingsknop ook nogal moeilijk in te drukken - als ik niet op de juiste plaats drukte, bleef de bak stevig op zijn plaats. Al met al is het een nogal arm stukje ontwerp, wat jammer is omdat de rest van het vacuüm verstandig in elkaar zit.

Batterij-duur

De quick-release-batterij is bijvoorbeeld een geweldig idee, vooral omdat de Bosch Unlimited wordt geleverd met twee in de doos en een dockingstation om op te laden. Dit betekent dat u één batterij opgeladen kunt laten terwijl u aan het stofzuigen bent, en als de batterij die u gebruikt leeg raakt, kunt u deze eenvoudig vervangen en doorgaan.

De kleine 3000 mAh-batterijen gaan ook een behoorlijke hoeveelheid tijd mee - ongeveer 11 minuten per lading op maximaal vermogen en bijna een uur op laag vermogen. Ze laden ook snel op, in ongeveer een uur, en als bonus zijn ze ook compatibel met Bosch Unlimited-assortiment van accu-aangedreven huishoudelijke apparaten en gereedschap.

Een andere handige functie is dat, wanneer het lukt om de vuilnisbak te verwijderen, er een klein handvat aan de bovenkant zit dat stof uit de hoeken en gaten van het filter slaat wanneer je het draait. Hierdoor hoeft u het filter niet tegen de zijkant van de bak te stoten; het is een schonere en minder rommelige methode dan de meeste stofzuigers zonder zak, en het leidt niet tot het vrijkomen van grote stofwolken elke keer dat u de stofbak leegt.

Bekijk hier de Bosch Unlimited Serie 8 op bol.com, vanaf € 310,-

Bekijk hier de Dyson V8 op bol.com , vanaf € 415,-

Afgezien van het vrijgavesysteem voor de vuilnisbak, voelt het geheel goed aan. Het is enigszins teleurstellend dat er geen kleinere gemotoriseerde kop is om de trap schoon te maken, maar dat u zonder al te veel gedoe een gewone kop kunt gebruiken. En het is een bonus dat u uw vinger niet op een trekker hoeft te houden om het vacuüm aan te houden. Trek gewoon één keer aan de trekker om de motor te starten en trek er vervolgens weer aan om hem uit te schakelen. Gemakkelijk.

Bosch Unlimited (Serie 8) review: prestaties

De Bosch Unlimited heeft twee reinigingsmodi - standaard en "Turbo" - waar u tussen kunt schakelen door op een knop bovenop de pistoolgreep van de stofzuiger te drukken. Hoewel de standaardmodus een lange batterijduur oplevert, is deze niet bijzonder effectief en produceert hij slechts 4,5 kPa zuigkracht. Dit is minder krachtig dan de spaarstanden van al zijn belangrijkste rivalen. De Dyson V8 en V7 zijn bijvoorbeeld veel krachtiger. Dat is al anders wanneer Turbo is ingeschakeld, maar de Bosch is nog steeds niet geweldig en blijft achter bij de Dyson stofzuigers.

De keerzijde is dat, terwijl de Bosch worstelt met grote deeltjes op harde vloeren, hij beter presteert dan sommige van zijn concurrenten met fijne deeltjes op tapijtoppervlakken omdat hij een strakkere zuigafdichting creëert. Over het algemeen levert de Bosch behoorlijke prestaties, maar niet uitzonderlijk. Het goede nieuws is dat de batterijduur uitstekend is. Zelfs met een enkele batterij gaat de Bosch langer mee in de high power- en low-power-modus dan de Dyson V8, hij gaat 11 minuten mee in Turbo en 50 minuten in standaardmodus. Schakel natuurlijk over naar de tweede batterij en je verdubbelt dat.

Bosch Unlimited (Serie 8) recensie: oordeel

Er zijn veel dingen die ik leuk vind aan de Bosch Unlimited (Serie 8) stofzuiger. Het heeft verwisselbare, snelladende batterijen die ook op andere apparaten kunnen worden gebruikt. Het reinigt effectief als u het juiste opzetstuk kiest en het ziet er ook nog eens gelikt uit.

Het probleem met deze stofzuiger is dat hij bijna net zo duur is als veel van zijn rivalen en over het algemeen niet zo krachtig of effectief. Zowel de Dyson V8 en de Dyson V10 en V11 beide aanzienlijk beter presteren.

Bekijk hier de Bosch Unlimited Serie 8 op bol.com, vanaf € 310,-

Bekijk hier de Dyson V8 op bol.com , vanaf € 415,-

Reacties

Heb al reeds 2x vernieuwd van accu's!!! duur en slecht!!! kan met moeite 2 minuten stofzuigen met een vol opgeladen batterij! de goedkope versie gekocht in de Aldi en gaat reeds al dubbel lang mee en nog steeds tevreden! weg met de dure stofzuigers!

Na enkele jaren gebruik merken we dat de borstel in het voetstuk niet meer meedraait. er zit teveel speling op de aansluiting van de steel en de basis waardoor er soms geen contact meer wordt gemaakt en de stroom naar de borstel uitvalt. Dit probleem staat al eerder vermeld Ook ik heb het zelfde probleem met de de steelstofzuiger maar wat is de oplossing?

Bosch unlimited serie 8 nu voor de tweede keer in 3jaar dat aansluiting afbreekt is daar een oplossing voor? Hoor het graag.Gr.Henk

In het bezit van de Bosch. Zeer tevreden. En zeker aan te bevelen.

Hallo,

Ik ben niet te spreken over de accu's van onze bosch steelstofzuiger. Deze zijn na 2 jaar defect. Volgens een specialist zijn de cellen uit balans, het viel de specialist op dat er geen cel-balancering in de accu zit. Dat is zeer slecht, elke lithiumaccu dient gebalanceerd te worden. Ik ben er klaar mee.

Na enkele jaren gebruik merken we dat de borstel in het voetstuk niet meer meedraait. er zit teveel speling op de aansluiting van de steel en de basis waardoor er soms geen contact meer wordt gemaakt en de stroom naar de borstel uitvalt.

Na 2 jaar en 2 maand veelvuldig gebruik merken we een probleem. De borstel in het voetstuk draait niet meer mee. Er zit immers te veel spel op de aansluiting van de steel en de basis, waardoor er somq geen goed contact meer gemaakt wordt en die high power borstel geen stroom meer krijgt.

Na 2 jaar en 2 maand veelvuldig gebruik merken we een probleem. De borstel in het voetstuk draait niet meer mee. Er zit immers te veel spel op de aansluiting van de steel en de basis, waardoor er somq geen goed contact meer gemaakt wordt en de borstel geen stroom meer krijgt.

Erg goede uitleg ..super geeft veel info om de juiste te kopen.
Bedankt

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden