Wat is het verschil tussen de Dyson V12 en de Dyson V15 draadloze stofzuiger?

Wat is het verschil tussen de Dyson V12 en de Dyson V15 draadloze stofzuiger?

Dyson review: We vergelijken de Dyson V15 Detect Complete vs Dyson V12 Detect Slim Absolute vs Omni-Glide

25 februari 2022

Tech innovator Dyson komt eens in de zoveel tijd met een nieuw model draadloze stofzuigers. Zo is onlangs de Dyson V15 geintroduceerd, als opvolger van de populaire Dyson V12. Eerder al hebben we de verschillen tussen de Dyson V8, de V10 en de V12 op een rij gezet. Dat artikel lees je hier. Nu hebben we de belangrijkste kenmerken en verschillen van de Dyson V12 en de nieuwe Dyson V15 getest en op een rij gezet in deze review.

Dyson V15 Detect Complete review

Dyson V15 Detect Complete

Een van deze stofzuigers is het nieuwste topmodel van Dyson, de V15 Detect Complete, die voor €649,99 te koop is bij Dyson.nl. Naast de onovertroffen reinigingskracht van de machine, is de opvallendste eigenschap de geweldige high-tech nieuwe Laser Slim.

Fluffy stofzuigerkop voor harde vloeren.

De gloeiende groene laser verlicht uw oppervlakken om elk stofdeeltje of vuil dat u misschien hebt gemist te markeren. En hij is zo gekanteld dat u de stofzuiger niet voortdurend op en neer hoeft te bewegen om deze deeltjes te zien. Dit maakt schoonmaken zowel gemakkelijk als nauwkeurig. Het digitale display geeft een grafische weergave van alles wat de stofzuiger opzuigt. Dit is te danken aan een piëzosensor; meer daarover hieronder.

Reinigingskracht

De zuigkracht van de 14 cyclonen is uitstekend - dankzij de maximale kracht van 230AW. V15 Detect bevat de beestachtige High Torque reinigingskop voor alles behalve harde vloeren. In de automatische modus wordt de zuigkracht automatisch verhoogd op basis van de hoeveelheid vuil die wordt gedetecteerd met de hierboven vermelde piëzosensor.

Accessoires bij de Dyson V15 Detect Complete

U krijgt een anti-klit Hair Screw Tool, die huisdier- en mensenhaar opzuigt zonder verstrikt te raken, een standaard spleetzuigmond, een spleetzuigmond met LED-lampjes, een combi-zuigmond voor afstoffen en oppervlaktereiniging en een borstel voor hardnekkig vuil met stijve borstelharen. Er is een docking station en opbergclip voor het netjes opbergen van de stofzuiger en een paar van uw meest gebruikte tools.

Filters

Filtratie is een van de specialiteiten van het bedrijf en hier is het zo verbeterd dat 99,9 procent van de deeltjes wordt verwijderd en gevangen door een uitwasbaar HEPA-filter.

Levensduur batterij Dyson V15

Hoe lang kan je stofzuigen met een volledig opgeladen batterij van de Dyson V15? De batterij gaat tot 60 minuten mee in de eco-modus; dit wordt minder als u overschakelt op de boost-modus of als u een van de gemotoriseerde koppen gebruikt.
Het duurt ongeveer 4,5 uur om de batterij van leeg naar vol op te laden.
De batterij is uitneembaar dus u kunt een extra power pack kopen bij Dyson en deze volledig opgeladen bewaren om uit te wisselen wanneer nodig. Maar met één acculading maakt u gemakkelijk het gemiddelde huis met drie slaapkamers volledig schoon.

  
Samenvatting

De innovatieve Dyson V15 Detect Complete is de meest complete en krachtige steelstofzuiger die u kunt kopen.

Dyson V12 Detect Slim Absolute

In een notendop

Dit slanke en lichtgewicht model met laserverlichting is als een kruising tussen de krachtige V11 Absolute van vorig jaar en het lasergestuurde vlaggenschip, de V15 Detect. Hij heeft een kleinere stofbak en een minder krachtige motor dan de V15, maar hij is ook gemakkelijker te manoeuvreren en heeft veel van de andere hightech functies behouden. En hij is betaalbaarder - € 100 minder dan de V15 Detect Absolute voor € 549,99 van Dyson.

Top technologie

De V12 Detect Slim Absolute heeft zowel het digitale display als de Laser Slim Fluffy kop voor harde vloeren die ook op het V15 vlaggenschip zitten.

Schoonmaakfuncties

Een geweldige eigenschap van de V12 is dat hij een aan/uit-knop gebruikt in plaats van de trekker die vaak wordt gebruikt op Dyson steelstofzuigers. De zuigkracht is uitstekend - als een opgevoerde V11 - en hij is reactief zodat hij automatisch toeneemt wanneer de piëzo sensor gebieden met meer vuil tegenkomt.

Accessoires

De V12 bevat ook de High Torque reinigingskop voor overal en de nieuwe anti-klit Hair Screw Tool, die huisdier- en mensenhaar opzuigt zonder verstrikt te raken.

Batterijlevensduur Dyson V12

Hoe lang kan je stofzuigen met een volledig opgeladen batterij van de Dyson V12? De batterij gaat tot 60 minuten mee in de eco-modus; dit wordt minder als u overschakelt naar de medium- of turbostand. Het duurt ongeveer 4,5 uur om de verwijderbare batterij van leeg naar vol op te laden.

Samenvatting

Als u het beste van de V15 wilt, maar dan in een slankere vorm, dan is de V12 Slim Detect een capabele steelstofzuiger die alles doet wat u van hem vraagt.

Dyson Omni-glide

De Omni-glide is de meest compacte en lichtgewicht Dyson stofzuiger die we ooit hebben getest. Het is ook een van de meest betaalbare, €399,99. Er zijn hier geen lasers of digitale displays, maar het is de perfecte snoerloze handstofzuiger voor iedereen die in een appartement woont of wiens huis vol ligt met harde vloeren. 

De Omni-glide is echter niet geschikt voor een woning met volledig tapijt, maar hij kan wel wat stof en vuil op tapijt verwijderen als u een rommel hebt die snel moet worden verwijderd.

Lichtgewicht en draagbaarheid

Het is moeilijk om niet van het kleine en compacte frame van de Omni-glide te houden. Dit is mogelijk gemaakt door een nieuw ontwerp waarbij de motor, het handvat en de steel in een meer lineaire bouw zijn geplaatst. Het ontwerp maakt het zowel heel gemakkelijk om hoger gelegen gebieden schoon te maken als om hem plat op de vloer te leggen zodat u hem onder meubels kunt duwen zonder iets te hoeven verplaatsen.

Reinigingskracht

De beste nieuwe functie is de omnidirectionele pluiskop die speciaal is ontwikkeld voor harde vloeren. Hij is zo gemaakt dat de kop snel kan gaan en staan waar u hem wilt hebben, perfect voor krappe ruimtes, zijdelings schoonmaken en manoeuvreren rond meubels. De dubbele borstelrollen worden aangedreven door een motor met een dubbele epicyclische tandwielkast. Deze laat de borstelstangen met dezelfde snelheid draaien zodat in beide richtingen kan worden schoongemaakt.

En de zuigkracht is uitstekend zoals u van elke Dyson stofzuiger mag verwachten.
Er is een eenvoudige aan/uit knop in plaats van de trekker die op sommige andere modellen wordt gebruikt. Een tweede knop verhoogt de kracht van de Eco naar de Max modus.

Accessoires

In de doos heeft Dyson een combinatie van een kierenzuiger, een werkbladzuiger voor het reinigen van oppervlakken en een gemotoriseerd mini-hulpstuk dat ideaal is voor de trap en de bank. Het apparaat wordt geleverd met een wanddock voor opladen die u kunt vastschroeven of bevestigen met kleefpads - ik gebruikte de laatste omdat het zo snel en gemakkelijk was.

Filters

Zoals bij alle Dyson toestellen is de filtratietechnologie uitstekend. Omni-glide vangt 99,99% van de deeltjes zo klein als 0,3 micron op, voor een schonere lucht.

Levensduur batterij Dyson Omni-glide

De batterij gaat ongeveer 20 minuten mee in de Eco-modus. Het apparaat werkt op vervangbare batterijen, dus u kunt een tweede batterij kopen om bij de hand te hebben.

Overige functies

Het legen van de bak met een inhoud van 0,3 liter is eenvoudig. Richt de stofzuiger op de bak en schuif de uitwerphendel naar voren. Hij werpt alles in het afval zonder een grote stofwolk.

Samenvatting

Als je net als ik een mix van tapijt en harde vloeren hebt, is de Omni-glide het meest geschikt als tweede machine die je snel kunt pakken en wegzetten voor kleine lekkages.
Maar als u in een appartement of huis woont met voornamelijk harde vloeren - of het nu hout, vinyl of tegels zijn - is dit een superefficiënte Dyson voor een geweldige prijs.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden