Traditionele stofzuigers

Hier vind je alle relevante informatie over de traditionele, bedrade stofzuigers. Vergelijk modellen om de juiste keuze te kunnen maken voordat je een stofzuiger in huis haalt.

Ben je op zoek naar een bedrade stofzuiger, dan is het verstandig om je goed te verdiepen in alle (on)mogelijkheden. Wellicht wil je een robotstofzuiger kopen - houd dan bijvoorbeeld rekening met de ondergrond en de power - of ben je juist op zoek naar een draadloze of snoerloze stofzuiger. Neem dan de tijd om alle informatie te lezen om zo de juiste keuze voor jouw huis te kunnen maken. 

Image result for bedrade stofzuiger

Op zoek naar een draadloze stofzuiger?

Is je huidige stofzuiger aan vervanging toe of heb je behoefte aan een nieuwere, beter stofzuiger, dan heb je tegenwoordig een enorm assortiment met verschillende modellen en merken stofzuigers. Tegenwoordig heb je ook zeer goede en krachtige robotstofzuigers en draadloze stofzuigers. Echter kiest het gros voor een dergelijke stofzuiger naast de traditionele, omdat deze toch het meest vetrouwd voelt, goed in alle hoeken komt en de meeste, elektrische power heeft.

Voor welk type vloer is de bedrade stofzuiger geschikt

Een traditionele/bedrade stofzuiger is geschikt voor vrijwel elke ondergrond. Heb je laagpolige vloerbedekking, laminaat of juist een stenen vloer? Met de stang met verschillende borstels erop in combinatie met de zuigkracht, is dit geen enkel probleem.

Hoe zwaar is een bedrade stofzuiger?

Een zware stofzuiger til je niet gemakkelijk de trap op en af of beweeg je niet eenvoudig door de ruimte. Vind je dit wel belangrijk dan raden we aan te kiezen voor een lichte stofzuiger. Een stofzuiger noemen we licht wanneer deze minder weegt dan 5 kilo. Je tilt de stofzuiger dan gemakkelijker de trap op en af. Bij een bedrade stofzuiger heb je het hele gewicht van de stofzuiger constant in je hand en is dit vaak meer dan 5 kg. Dit probleem kun je enigszins verhelpen door op elke verdieping een aparte stofzuiger te zetten (mits je de ruimte, geld en zin hebt).

Hoeveel geluid maakt een bedrade stofzuiger?

Traditionele ofwel bedrade stofzuigers zijn stiller dan bijvoorbeeld een draadloze stofzuiger. Het geluid van stofzuigers is ingedeeld in 4 geluidsniveau's:

Stil: stofzuigers die minder dan 60 decibel aan geluid produceren. Dit betekent niet dat deze geluidloos zijn, maar je hoort de tv zelfs nog.

Normaal: een geluidsniveau tussen de 61 en 70 decibel noemen wij normaal. Een gesprek voeren op 2 meter afstand van elkaar is nog goed te doen.

Luid: een geluidsniveau tussen de 71 en 75 decibel is luid. Om een gesprek te voeren moet je je stem flink verheffen.

Zeer luid: stofzuigers die meer dan 76 decibel aan geluid produceren worden bestempeld als zeer luid. Het is dan niet mogelijk een gesprek te voeren.

De meeste draadloze stofzuigers produceren meer dan 74 dB en vallen dus in de categorie Luid. Hoewel je tijdens het stofzuigen je focus nodig hebt voor het zuigwerk en meestal geen behoefte hebt aan een gesprek of televisie kijken, kan dit voor sommigen een heikel punt vormen dus let hier goed op bij de aanschafImage result for bedrade stofzuiger

Welke merken zijn het meest verkocht?

Er zijn rond de 100 merken die een bedrade stofzuiger in het assortiment hebben, maar hoe maak je nu de beste keuze? Welk merk verkoopt de meeste en beste stofzuigers? Dyson was de allereerste fabrikant die met een draadloze stofzuiger op de markt kwam. Dyson heeft in de loop der jaren de techniek en gebruiksgemak geoptimaliseerd, waardoor we kunnen zeggen dat Dyson één van de best verkopende merken is. 

Daarnaast zien we dat Bosch en Philips de laatste jaren steeds meer modellen heeft geïntroduceerd en daarmee prima zaken doen. Beide merken hebben een reputatie hoog te houden, blijven zich ontwikkelen en hebben gebruiksgemak en prestaties in een hoog vaandel staan. Wat ons betreft 3 zeer goede merken die de moeite meer dan waard zijn!