Robotstofzuigers

Alle relevante informatie over robotstofzuigers vind je hier. Vergelijk alle modellen, maak de juiste keuze en koop direct de juiste robotstofzuiger voor jouw huis en vloer.

Ben je op zoek naar gemak en ben je klaar met dat stofzuigen? Dan is een robotstofzuiger vast iets voor jou! Maar hoe zit dat precies met die robotstofzuigers? Zijn die ook geschikt als je tapijt hebt liggen? Of zijn robotstofzuigers met name geschikt voor houten vloeren en harde ondergronden? Wat is verstandiger: een draadloze stofzuiger of een robotstofzuiger? Ben je op zoek naar een robotzuiger dan is het verstandig om je goed te verdiepen in de (on)mogelijkheden. Wat is nu de juiste keuze voor een robotstofzuiger in jouw situatie?

Wat zijn de verschillen tussen iRobot Roomba, Blaupunkt Bluebot en Eufy by Anker Robovac robotstofzuigers?

Wat zijn de verschillen tussen iRobot Roomba, Blaupunkt Bluebot en Eufy by Anker Robovac robotstofzuigers?

De iRobot Roomba, Blaupunkt Bluebot en Eufy by Anker Robovac zijn allemaal populaire merken van robotstofzuigers die steeds meer aan populariteit winnen. Hoewel ze allemaal zijn ontworpen om je te helpen bij het schoonmaken van je huis, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze drie merken. Laten we eens kijken naar wat elk van deze robotstofzuigers uniek maakt. iRobot Roomba, geavance ... [...]

Alles over de Roborock S7 MaxV robotstofzuiger

Alles over de Roborock S7 MaxV robotstofzuiger

De Roborock S7 MaxV is een slimme robotstofzuiger die het schoonmaken van uw huis gemakkelijker en efficiënter maakt. Met zijn geavanceerde technologie en functies (waaronder dweilen!) zorgt dit apparaat voor een effectieve, efficiënte en snelle schoonmaakervaring. In deze productreview zullen we de producteigenschappen, app, gebruikersbeoordelingen, prijs en alternatieven van de Roboroc ... [...]

Op zoek naar een robotstofzuiger?

Niets handiger dan dat je nooit meer hoeft te stofzuigen. Dat kan nu met een robotstofzuiger. De robotmaaier kenden we al van de grasmaaiers, binnen het domein van de stofzuiger is er nu ook de robotstofzuiger. Een handig apparaat dat ervoor zorgt dat je nooit meer zelf hoeft te stofzuigen. En, ook niet onbelangrijk, 24/7 een schoon huis of in ieder geval een schone vloer. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een robotstofzuiger? Welke merken en modellen zijn er allemaal? Welke specificaties zijn belangrijk bij het kopen van een robotstofzuiger? Welk type robotstofzuigers zijn er? Kortom, alles waar moet je op letten als je een robotstofzuiger gaat kopen.

Welk typen en soorten robotstofzuigers zijn er?

Robotstofzuigers zijn er inmiddels volop te koop. Natuurlijk is het belangrijk om bij het kopen van een robotstofzuiger rekening te houden met het type ondergrond van je woning (tapijt, houten vloer, plavuizen), de afmeting en vorm van de ruimte waarin de zuigrobot gaat bewegen en eventuele obstakels die de stofzuigrobot kan tegenkomen (bijvoorbeeld hoeken en drempels). Ook kan het zijn dat sommige stofzuigrobots op donkere vloeren sporen achterlaten. Maar voor vrijwel elke situatie is er wel een type robotstofzuiger. Zo kan je bij veel webshops eenvoudig kiezen op basis van wensen of eisen die van toepassing zijn op jouw huis: 

Kan een robotstofzuiger via een app (op afstand) bediend worden?

Ja, er zijn robotstofzuigers die je via een app kan bedienen. Dat is echt handig want daarmee zie je op de plattegrond waar de robot zich bevindt en hoe ver deze is in het schoonmaakprogramma. Je kan er ook schoonmaakschema’s mee maken. Daarnaast is het mogelijk om via de app virtuele muren te plaatsen en hiermee verbied je de robotstofzuiger een bepaald gebied te stofzuigen. 

Werkt een robotstofzuiger samen met een smart home speaker als Alexa of Google Home?

Er zijn inderdaad robotstofzuigers die connecten met een smart home systeem of platform. Daarmee kan je opdrachten geven via je smart home speaker aan de robotstofzuiger. Bijvoorbeeld om te starten met schoonmaken.

Is de zuigkwaliteit net zo goed als zelf stofzuigen?

De zuigkwaliteit van robotstofzuigers kan nogal wisselen en is dus wel belangrijk om op te letten als je een robotstofzuiger wilt aanschaffen. Handig daarbij is om niet alleen op de specificaties van de fabrikant af te gaan, maar zeker ook op reviews van echte gebruikers van robotstofzuigers. 

Hoe duur is een robotstofzuiger?

De prijs van een robotstofzuiger varieert van € 115,99 tot € 1.499,- Op bol.com beginnen de robotstofzuigers met een laagste prijs van € 47,99 en een hoogste prijs van € 1.499,-.

Heeft een robotstofzuiger ook een dweilfunctie?

Er zijn inderdaad modellen die naast automatisch stofzuigen ook automatisch de vloer dweilen. Houd er wel rekening mee dat een robotstofzuiger met dweilfunctie met name geschikt is om fijnstof op te dweilen. Is je vloer echt hardnekkig vuil, dan is de kans groot dat een dweilrobot niet geschikt is.

Maakt een stofzuigrobot veel herrie of lawaai?

In de meeste gevallen maakt een stofzuigrobot minder lawaai dan een traditionele stofzuiger of draadloze stofzuiger. Het geluidsniveau van een zuigrobot ligt ongeveer tussen de 60 en 85 dB. 

Klik hier voor alle stille robotstofzuigers

Klik hier voor alle robotzuigers met normaal geluidsniveau

Kan een stofzuigrobot over drempels?

Als je verdiepingen hebt die iets van niveau verschillen of je hebt drempels tussen kamers, is een stofzuigrobot dan eigenlijk wel geschikt? Niet alle modellen kunnen drempels aan maar de meeste merken en modellen gelukkig wel. Maximale drempelhoogte is in de meeste gevallen 2 centimeter.

Hoe vaak moet het vuilreservoir geleegd worden?

De meeste robotstofzuigers hebben een opvangcapaciteit die ligt tussen de 0,2 en de 0,5 liter. Dat is op zich niet heel veel, maar als de robot continu de ruimte schoon houdt, dan valt de hoeveelheid vuil te overzien. Regelmatig legen van de opvangbak is wel noodzakelijk, al geldt dat voor elk type stofzuiger.

Laadt een stofzuigrobot automatisch op?

Verreweg de meeste modellen laden automatisch op. Die keren automatisch terug naar het basisstation om zichzelf op te laden zodra het batterijniveau een bepaald punt bereikt. 

 

Hoe weet een robotstofzuiger waar ie stof moet zuigen?

Een robotstofzuiger werkt op basis van gebiedsafbakening. Gebiedsafbakening van robotstofzuigers kan op 4 manieren: willekeurig zonder afbakening, door virtuele muren, via een app, met een magneetstrip.

Welke robotstofzuigers krijgen de beste reviews?

Het is altijd verstandig om reviews van robotstofzuigers te lezen van andere gebruikers. Zij hebben al ervaring met hun type en merk robotzuiger. Zowel bij Coolblue als bij Bol.com kan je heel handig filteren op robotstofzuigers met de beste reviews.

https://www.coolblue.nl

Welke merken robotstofzuigers worden het meest verkocht?

Inmiddels zijn er meer dan 60 merken die een robotstofzuiger aanbieden. Maar hoe weet je nu wat het beste merk en type is?

Zijn er nog meer tips waar ik rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste robotstofzuiger voor mijn huis?

Goed om even bij stil te staan is bijvoorbeeld hoe hoog de plint in je keuken is. Wel handig dat een robotstofzuiger tot aan de plint kan komen, dus de juiste hoogte heeft. Ook is een Turbo-functie wel prettig, om zo even een extra zuigkracht te geven als een ruimte viezer is dan normaal bijvoorbeeld.