Top 10 beste Waterstofzuigers

Een waterstofzuiger is ideaal voor elk huishouden. Misschien heb je er juist eentje bij iemand thuis gezien of klinkt het juist als iets waarvan je de voordelen niet direct ziet. Laat je verrassen, verdiep je in dit type stofzuiger en kom er ook achter hoe handig het is om er eentje aan te schaffen.
Of het nu een omgevallen glas cola is of een berg natte bladeren op het terras, met een waterstofzuiger is het zo opgeruimd. Waar het met een normale stofzuiger niet slim is om nat vuil op te zuigen, is dit met een waterzuiger geen enkel probleem. De krachtige en grote water stofzuigers zijn zelfs geschikt om nat bouwafval mee op te zuigen. Bijvoorbeeld als je flinke stukken behang hebt afgestoomd of je nat hebt moeten boren of zagen. Met de verschillende beschikbare opzetstukken is dit type stofzuiger voor allerlei schoonmaakklussen te gebruiken en hoef jij nooit meer in de weer met een dweil en emmer.

Afbeeldingsresultaten voor waterstofzuiger in actie

Belangrijke kenmerken van een waterstofzuiger

Onderstaande top 10 waterstofzuigers is zorgvuldig samengesteld op basis van diverse punten: garantie, betrouwbaarheid, ervaringen, reviews, prijs/kwaliteit aangevuld met onderstaande kenmerken.

 • Inhoud vloeistofreservoir
 • Zuigkracht
 • Maximale luchtvolume
 • Gewicht
 • Soort filter

Wat is een waterstofzuiger en hoe werkt het?

Een waterstofzuiger is een type stofzuiger dat gebruikmaakt van water als filter in plaats van stofzakken of -zakken. Het werkingsprincipe is vergelijkbaar met dat van een gewone stofzuiger, maar in plaats van lucht door een filter te laten gaan om stof en vuil te verwijderen, laat de waterstofzuiger het luchtstroom door water gaan. Hierdoor worden stofdeeltjes en vuil aan het wateroppervlak geabsorbeerd en blijft de uitgeblazen lucht schoon.

Een waterstofzuiger heeft meestal een tank met water waar het vuil en stof in wordt gefilterd. Het water kan na gebruik worden afgevoerd en de tank kan opnieuw worden gevuld. Sommige waterstofzuigers hebben ook een extra filter om fijnstof te verwijderen.

Een voordeel van een waterstofzuiger is dat het een hygiënische manier is om te stofzuigen, omdat er geen stofdeeltjes in de lucht worden geblazen en het vuil en stof in het water blijft. Het kan ook efficiënter zijn bij het verwijderen van fijnstof, omdat het water het fijnstof beter kan vasthouden dan een stofzak of -filter. Een nadeel is dat het soms moeilijker is om het water te verversen en te onderhouden dan een stofzak te vervangen.

Waar op te letten bij de aanschaf van een waterstofzuiger?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een draadloze stofzuiger aanschaft:

 1. Accuduur: Zorg ervoor dat de stofzuiger een lange accuduur heeft, zodat je niet steeds hoeft te wisselen of opladen.

 2. Zuigkracht: Controleer of de stofzuiger voldoende zuigkracht heeft om efficiënt te kunnen stofzuigen.

 3. Filtersysteem: Kies voor een stofzuiger met een goed filtratiesysteem, zodat de lucht die wordt uitgeblazen schoon is.

 4. Gemak: Zoek een stofzuiger met een goede balans tussen gewicht en manoeuvreerbaarheid, zodat het gemakkelijk is om te gebruiken.

 5. Accessoires: Bekijk of de stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetstukken en accessoires die handig zijn voor het stofzuigen van verschillende oppervlakken en hoeken.

 6. Gebruiksgemak: Kijk of de stofzuiger eenvoudig te leegmaken en te onderhouden is.

 7. Prijs: Vergelijk verschillende merken en modellen om te bepalen welke het beste bij je budget past.

Top 10 beste waterstofzuigers

1. Powerplus POWX325 Alleszuiger €238,-

Deze krachtige nat- en droogstofzuiger heeft een tank van maar liefst 60 liter. Je bepaalt zelf hoeveel kracht je nodig hebt voor je klus. De stofzuiger beschikt namelijk over 2 motoren van elk 1200 W. Dat betekent een totaalvermogen van 2400 W. Je zuigt er zowel stof als water mee. Met zijn handige wielen en handvat rol je hem naar elke werkplek. Door de dubbele filter vangt deze stofzuiger zelfs het fijnste stof op.

Powerplus POWX325 Alleszuiger - 2400 W - 60 liter

2. Makita stofzuiger - VC2512L €160,-

- Compacte en handzame L-klasse stofzuiger voor droog- en natgebruik
- Handmatig Push en Clean filterreinigingsysteem
- 'Auto' startsysteem bij inschakelen van aangesloten machines
- Duurzaam door kunststof container en grote wielen
- Duurzame uitwasbare en onderhoudsarme PET filter, zowel voor droog als nat gebruik
- Handig opbergsysteem voor stofzuigerslang

Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse

3. Karcher WD 6 Premium ME PT €183,-

De Karcher WD 6 Premium ME PT alleszuiger verwijdert met gemak grof, fijn, nat en droog vuil. De ingebouwde filterreinigingsfunctie zorgt dat de zuigkracht behouden blijft. Blazen kan deze stofzuiger ook. Zo worden moeilijke hoekjes stofvrij, of verwijder eenvoudig blaadjes van je grindpad. In het huis, om het huis, in de auto, in de werkplaats; bij elke taak is de WD 6 Premium ME PT onmisbaar. Met de draaggreep verplaats je de alleszuiger van de werkplek naar de schuur. Maar voordat je dit doet, berg je zuigslang, kabel en accessoires netjes op in de hiervoor bestemde ruimte. Als je de draaggreep verwijdert, maak je de bouwstofzuiger smaller zodat je eenvoudiger op krappe plekken komt.

Karcher WD 6 Premium ME PT Main Image

4. Bosch AdvancedVac 20 - €115,-

Je werkplaats schoonhouden doe je met de Bosch AdvancedVac 20. Deze bouwstofzuiger heeft een blaasfunctie, zodat je ook ongewenst tuinafval van je erf blaast. Sluit hem aan op je elektrisch gereedschap en hij wordt door bediening van je gereedschap automatisch in- en uitgeschakeld. Via de afvoerklep voer je gemakkelijk het opgezogen water af. De antistatische slang beperkt statisch worden tot een minimum, zodat je schokvrij je werk doet. Bij het opbergen van de alleszuiger berg je de kabel, slang en accessoires op een plaatsbesparende manier op. Zo heb je de AdvancedVac 20 en de benodigde toebehoren altijd bij de hand.

Bosch AdvancedVac 20 Main Image

5. Karcher WD 4 Premium

De Karcher Alleszuiger WD 4 Premium is geschikt voor grof, fijn, nat en droog vuil. De compacte bouwstofzuiger met een 20 liter ketelinhoud heeft een prettig formaat om gemakkelijk in en om het huis te gebruiken. Daarnaast zit er een handige lade in om gereedschap op te bergen, zodat je alle accessoires bij de hand hebt. Om echt al het vuil te verwijderen zitten er 4 extra borstels bij. Zo gebruik je deze alleszuiger voor allerlei verschillende toepassingen.

Karcher WD 4 Premium Main Image

6. Premium Alleszuiger - Nat en Droog Stofzuiger €80,-

Stofzuiger 1800W nat droog 30 L stofzuiger industriële stofzuiger roestvrij staal
vandaag bieden we je een nieuw en vooral praktisch hoogtepunt: een krachtige nat- en droogstofzuiger. De stofzuiger maakt indruk met zijn variabiliteit, grote capaciteit en eenvoudige bediening.

Premium Alleszuiger - Nat en Droog Stofzuiger- Blaasfunctie - RVS reservoir - 30 liter 1800W - Rood

7. Bosch GAS 35 M AFC €605,-

Het kan een behoorlijke troep worden op de bouwplaats, maar met de Bosch GAS 35 M AFC is het zo weer opgeruimd. Dankzij de automatische filterreiniging ben je verzekerd van een permanente en constante zuigkracht. De 1380 watt alleszuiger heeft een reservoir waar 35 liter aan vuil in past. De slang sluit je gemakkelijk aan op allerlei soorten gereedschap, zodat het stof, zaagsel of gruis meteen opgevangen wordt. De L-BOXX die bovenop de GAS 35 M AFC zit, is heel handig om veelgebruikte accessoires in op te bergen, zodat je die altijd bij de hand hebt. De alleszuiger schakelt automatisch uit als het maximale vloeistofniveau bereikt is.

Bosch GAS 35 M AFC Main Image

8. Metabo ASA 32L €199,-

Of je nu nat of droog vuil wil verwijderen, met de Metabo ASA 32L is het allemaal geen probleem. Deze mobiele 1.200 watt alleszuiger zuigt namelijk met het grootste gemak je gehele werkplaats of schuur. Hij is voorzien van een 32 liter opvangreservoir zodat je geruime tijd kunt zuigen alvorens je hem weer dient te legen. Het speciale luchtkoelsysteem zorgt voor een langere levensduur van de krachtige motor en de uitschakelautomaat onderbreekt bij het opzuigen van vloeistoffen de zuigstroom zodra de maximale vulhoogte van het reservoir bereikt is. De Metabo ASA 32L is voorzien van robuuste wielen voor een grote wendbaarheid.

Metabo ASA 32L Main Image

9. Nilfisk Multi II 22 T €179,-

Doe-het-zelvers gebruiken de Nilfisk Multi II 22 T om nat en droog vuil in en om het huis op te zuigen. Daarnaast heeft de stofzuiger een geïntegreerde contactdoos, waardoor je elektrisch gereedschap direct aansluit op de stofzuiger. Dankzij de (semi-)automatische filterreiniging blaast de stofzuiger de filter van binnen naar buiten schoon. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om de filter te wassen. Hierdoor heeft de filter een lange levensduur. De stofzuiger heeft een indicator die aangeeft wanneer je het filter schoon moet maken of moet vervangen. Dankzij de blaasfunctie haal je ook stof op moeilijk bereikbare plekken weg. Gebruik voor het opzuigen van droog vuil wel altijd een stofzak om te voorkomen dat de motor beschadigt.

Nilfisk Multi II 22 T Main Image

10. Makita VC4210M €642,-

Voor de professional die dagelijks intensief met gereedschap in de weer is, is het van groot belang zo stofvrij mogelijk te werken. Gebruik de Makita VC4210M bouwstofzuiger om zelfs de fijnste bouwstof en kwartsstof op te vangen, zodat deze niet in de ruimte belanden en ingeademd kunnen worden. Ondanks de hoge zuigkracht, de grote ketel van 34 liter en een onderdruk van maar liefst 75 bar, heeft de M-klasse VC4210M een zeer laag geluidsniveau van slechts 64 decibel. De handige opbergmogelijkheden voor de accessoires, de optie om een Mbox op de stofzuiger te bevestigen en het eenvoudige transport, geven wel aan dat er nagedacht is over het gebruiksgemak. De stalen zwenkwielen, bumper en stevige container maken de onderhoudsvrije stofzuiger bovendien bestand tegen de zware omstandigheden van een bouwplaats.

Makita VC4210M Main Image