Waarom zou je een robotstofzuiger moeten aanschaffen?

Waarom zou je een robotstofzuiger moeten aanschaffen?

21 september 2019

Rond 2000 zijn de eerste robotstofzuigers op de markt gebracht en zowel de kwaliteit als de vraag naar robotstofuizgers is sindsdien enorm gestegen. Wereldwijd worden er momenteel al miljoenen robotzuigers verkocht om vloeren te reinigen. Deze trend zal alleen maar doorzetten gezien het gemak en de ontwikkeling van de technologie.
Robotstofzuigers zijn sterk verbeterd de afgelopen jaren en bieden inmiddels een grote reinigingskracht, gemak en duurzaamheid waardoor ze al zeer gewild zijn.

Robotstofzuiger versus de traditionele stofzuiger

De vraag blijft of de huidige technologie van robotstofzuiger de traditionele stofzuiger in een huis kan vervangen. Er is geen twijfel over de kwaliteit van een robotstofzuiger, zeker niet over dehuidige stofzuigers die er op de markt zijn. Zij kunnen met gemak vloeren effectief reinigen en de concurrentie met andere soorten stofzuigers aangaan. Echter kunnen ze niet alle gebieden - denk aan gordijnen, meubelen en stoffering - bereiken. Om deze reden willen mensen ook nog een handstofzuiger met slangbevestiging hebben.

iRobot Roomba 980 - Robotstofzuiger
€ 489,00
Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis

Is een robotstofzuiger zijn geld waard?

Een robotstofzuiger kan variëren tussen de EUR 300 en 1000,-. Dit is veel geld en voor sommigen onbetaalbaar. Echter, gezien het werk dat een robotzuiger uit handen neemt, kan het zeker de investering waard zijn. Omdat de traditionele stofzuiger niet volledig kan worden vervangen, zijn het wel extra kosten en dus niet voor iedereen weggelegd.
Op een dag kan de robotstofzuiger het huis van top tot teen reinigen door de voortdurende groei en doorontwikkeling.
Houd nu vooral rekening met de enorme tijdsbessparing die een robotstofzuiger in je leven brengt. En tijd is geld, zeggen ze.
Je kan de robot instellen zoals je zelf wilt. Elke dag schoonmaken, om de dag, wekelijks etc. De robotstofzuiger zal exact doen wat je vraagt en bespaart jou het harde en zware werk.
Mensen zijn tegenwoordig drukker dan ooit, dus is het vast geen verrassing dat ze zo populair zijn.

Waar moet je op letten bij een robotstofzuiger?

Door onafhankelijke reviews van robotstofzuigers te lezen op Bol.com, Draadlozestofzuigers.com, Coolblue en Kieskeurig.nl, is het makkelijk om te weten welke robotstofzuigers geliefd zijn, waarom en waar je op moet letten bij de aanschaf. Denk hierbij aan zaken waar je op wilt letten indien je een robotstofzuiger overweegt:

  • Batterij en accu tijd + oplaadtijd - Kijk vooral naar de lithium-ion batterij, de nieuwste technologie met langste gebruiksduur en kortse oplaadtijd.
  • HEPA-filter - Zo zorg je ervoor dat de meeste stofdeeltjes volledig worden opgevangen en niet terug in de lucht komen.
  • Vervangen van onderdelen - De bekendere merken kunnen onderdelen snel leveren, zeker van belang voor de filters, borstels, batterij/accu en de wielen. Overigens zijn vacuümfilters van een B merk stukken goedkoper dan die van de fabrikant. Elektronica e.d. dien je rechtstreeks bij de fabrikant te kopen om te voorkomen dat de garantie vervalt of de robot wordt beschadigd.
  • Virtuele muren - Noodzakelijk om de robotstofzuiger uit bepaalde locaties in huis te houden.
  • Geavanceerde planningsfuncties - Handig om aan te geven wanneer de robot waar moet zuigen en tussentijds zelf oplaadt. Hoe meer opties, des te duurder de robotstofzuiger.
  • Intelligent navigatiesysteem - Zo kan de robot de indeling van je huis leren kennen en zelf bepalen wat er wanneer gedaan moet worden. Dit verbetert de efficiëntie.

Image result for robotstofzuiger

Conclusie

Een robotstofzuiger is een geweldige toevoeging aan de stofzuigercollectie en ontlast je enorm. Je hoeft het huis niet meer zelf te reinigen en dit biedt meer tijd om andere dingen te gaan doen. Daarnaast kom je altijd in een schoon huis aan - mits de instellingen goed zijn - en wordt er zwaar werk uit handen genomen. Een robotstofzuiger is compact, neemt niet veel ruimte in beslag en vormt een uitstekende aanvulling op het schoonmaakarsenaal voor het huis. Aangezien ze nog niet geavanceerd genoeg zijn om ook meubelen en hogere voorwerpen te doen, kunnen ze nog niet volledig de rechtopstaande of cilinderstofzuiger vervangen. De verwachting is dat dit op termijn wel het geval zal zijn. Onlast jezelf, zeker als je het kunt betalen, want een robotostofzuiger is zijn geld meer dan waard.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden