Wat is het verschil tussen de Dyson V8, de Dyson V10 en de Dyson V11 draadloze stofzuiger?

Wat is het verschil tussen de Dyson V8, de Dyson V10 en de Dyson V11 draadloze stofzuiger?

Wat is het verschil tussen de Dyson V8, de Dyson V10 en de Dyson V11 draadloze stofzuiger?
27 oktober 2019

Dyson is al lang de koning van de draadloze stofzuiger, eigenlijk al sinds de introductie van de DC16 in 2006. De geschiedenis van Dyson kenmerkt zich door innovatie en design. De DC16 was luidruchtig, had een zeer smalle reinigingskop en de looptijd van 6 minuten betekende dat het onmogelijk was om te worden gebruikt als de enige en belangrijkste stofzuiger in huis.

Gelukkig zijn draadloze stofzuigers in de loop der jaren sterk verbeterd, waarbij Dyson voorop liep als het gaat om innovatieve technologie. In dit artikel kijken we naar de drie meest recent verschenen draadloze stofzuigers van de Dyson-familie: de V8, de V10 en de V11. Lees verder terwijl we alle functies en voordelen in deze Dyson V8 vs V10 vs V11-gids vergelijken.

 

Vergelijking Dyson V8 vs V10 vs V11 Dyson V11 draadloos Dyson V10 draadloos Dyson V8 draadloos
Batterijduur 60 minuten 60 minuten 40 minuten
Oplaadtijd 4,5 uur 3,5 uur 5 uur
Gewicht 2,97 kg 2,68 kg 2,61 kg
Volume opvangbak 0,76 liter 0,76 liter 0,54 liter
Type borstels Torque drive Direct drive Direct drive
Prijzen Check hier Check hier Check hier
       

Dyson V8 specificaties en kenmerken

Dyson heeft de V8 draadloze stofzuiger in 2016 uitgebracht als een verbeterde versie van de V6. Het heeft een looptijd van 40 minuten, wat twee keer zo lang is als de V6. Het heeft ook een grotere stofcapaciteit, krachtigere zuigkracht en stillere werking. Zelfs met de release van de V10 en V11 is de Dyson V8 nog steeds een uitstekende stofzuiger die al uw reinigingsbehoeften aankan. Het werkt net zo goed op tapijt als op harde vloeren, en het heeft een breed scala aan accessoires waarmee u moeilijk bereikbare plaatsen, zoals trappen, plafonds en onder lage meubels, kunt reinigen.

De Dyson V8 is ook goedkoper dan de latere modellen, dus het is een geweldige keuze als u op zoek bent naar Dyson-kracht en prestaties tegen een betaalbare prijs.

Dyson V10 specificaties en kenmerken

Met de release van de V10 in 2018 kondigde Dyson aan dat ze niet langer nieuwe stofzuigers met snoer zouden produceren, maar al hun middelen in hun draadloze assortiment zouden stoppen. Dit is een stap die eruit ziet als zijn vruchten heeft afgeworpen, met de V10 veel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Om te beginnen is de batterijduur 50% langer dan de V8, waardoor u ongeveer 60 minuten kunt stofzuigen met een volle accu. Er zijn drie verschillende vermogensinstellingen op de V10 en je krijgt 60 minuten schoonmaaktijd op de lage stand, 30 minuten op de gemiddelde stand, terwijl de MAX-instelling je maar ongeveer 10 minuten geeft. De MAX-instelling geeft je maar liefst 151 Air Watt aan vermogen, en zou alleen in extreem rommelige situaties moeten worden gebruikt. De looptijd neemt af als de gemotoriseerde reinigingskop is bevestigd. 

Andere verbeteringen zijn een grotere stofbak, een wasbaar HEPA-filter en een gestroomlijnd ontwerp dat zorgt voor een betere zuigkracht. Met de release van de V11 is de prijs van de V10 gedaald, dus het is een goed moment om alle kracht en technologie van Dyson tegen een meer betaalbare prijs te krijgen.

Dyson V11 specificaties en kenmerken

De Dyson V11 werd uitgebracht in maart 2019 en is de krachtigste draadloze stofzuiger die ooit is geproduceerd. Het is niet een heel goedkoop model, maar de reeks functies en de verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen maken de kosten meer dan gerechtvaardigd. 

Het belangrijkste verschil in de V11 ten opzichte van de V10 en V8 is de toevoeging van een LCD-scherm bovenaan het vacuüm. Het scherm geeft een afteltimer weer van de resterende batterijlevensduur en vertelt u welke vermogensmodus is geselecteerd. Misschien is de meest nuttige functie van het LCD-scherm dat het u vertelt of er problemen zijn met de V11-stofzuiger, zoals een filter dat moet worden schoongemaakt of een verstopping. Het scherm geeft zelfs een handige kleine video weer die u vertelt hoe u het probleem kunt verhelpen.

Een andere verbetering is de Torque Drive-reinigingskop, die sensoren bevat om de weerstand van de borstelstang te controleren. Dit werkt samen met het energiebeheersysteem om te detecteren welk type oppervlak wordt gereinigd, wat leidt tot een efficiëntere reiniging en minder batterijverspilling.

De Dyson V11 is de meest technologisch geavanceerde draadloze stofzuiger op de markt, met een bijpassende prijs. Als je waar voor je geld wilt, dan is dit echt de beste beschikbare draadloze stofzuiger, en als de prijs een knelpunt is, zou je de V11 als meer een investering kunnen beschouwen. Alle Dyson draadloze steelstofzuigers worden geleverd met een garantie van 2 jaar die kan worden verlengd tot 5 jaar, wat u voldoende gemoedsrust zou moeten geven om de sprong te wagen.

Welke typen en modellen Dyson V8-, V10- en V11 zijn verkrijgbaar?

V8: Total Clean, Absolute of Animal 

De Dyson V8 is verkrijgbaar in drie verschillende modellen - Total Clean, Absolute en Animal. Ze komen allemaal met vergelijkbare hulpmiddelen en bijlagen, maar er zijn enkele verschillen waar u op moet letten. Alle drie de modellen worden geleverd met de volgende gereedschappen en accessoires - direct drive cleaner head, quick-release mini motorhead tool, combinatietool, spleetgereedschap, docking station en lader.

De Animal-versie is het beste voor huizen met huisdieren, hoewel dit model het minste aantal extra's heeft. Er wordt geen zachte rollerreiniger bijgeleverd, hoewel deze indien gewenst afzonderlijk kan worden gekocht. De zachte rollerkop wordt meegeleverd met de modellen Total Clean en Absolute. De Absolute en Animal-modellen worden geleverd met de quick-release mini-zachte stofborstel, terwijl de Total Clean dat niet doet. De Total Clean wordt echter geleverd met de quick-release up-top adapter, het quick-release flexi spleetgereedschap en een handige gereedschapstas om al uw bijlagen op te bergen. Alle gereedschappen en bijlagen van Dyson kunnen afzonderlijk worden gekocht.

V10: Total Clean, Absolute of Animal

De Dyson V10 is verkrijgbaar in drie verschillende modellen - Total Clean, Absolute en Animal. Ze komen allemaal met soortgelijke tools als hun V8-tegenhangers, maar er zijn een paar verschillen die we zullen bespreken. Alle drie van deze Dyson V10-modellen worden geleverd met de volgende gereedschappen en accessoires - reinigingskop met directe aandrijving, gemotoriseerd gereedschap, combinatiegereedschap, spleetgereedschap, dockingstation en lader.

De Animal-versie is het beste voor huizen met huisdieren, en nogmaals, dit is het model met de minste hoeveelheid extra gereedschap. The Animal wordt niet geleverd met de zachte rollerreiniger die de Total Clean en Absolute gebruiken, maar deze kan indien nodig rechtstreeks bij Dyson worden gekocht.

De Absolute en Animal-modellen worden geleverd met de mini-zachte stofborstel met snelsluiting, terwijl de Total Clean-versie dat niet doet. De Total Clean wordt geleverd met drie extra gereedschappen die de Animal en Absolute-modellen niet hebben: het snelkoppelbare brede mondstukgereedschap, de snelkoppelbare up-top adapter en de snelsluiting verlengslang.

Alle Dyson-gereedschappen en hulpstukken kunnen afzonderlijk worden gekocht.

V11: Absolute of Animal

De Dyson V11 is verkrijgbaar in twee modellen: Absolute en Animal. Er is geen Total Clean-versie van de V11, hoewel deze in de toekomst mogelijk wordt uitgebracht. De twee modellen worden geleverd met vergelijkbare gereedschappen en accessoires, met als enige verschil de belangrijkste reinigingskoppen. 

De Absolute- en Animal-modellen worden beide geleverd met de volgende gereedschappen en accessoires:

  • gemotoriseerd gereedschap,
  • combinatiegereedschap,
  • spleetgereedschap,
  • mini-zachte stofborstel met snelsluiting,
  • clip voor wandhouder,
  • dockingstation en lader.

De V11 Animal wordt geleverd met de direct drive-reinigingskop, terwijl de V11 Absolute wordt geleverd met de Torque Drive-motorkop en de zachte roller-reinigingskop.

Nogmaals, alle gereedschappen en hulpstukken kunnen afzonderlijk worden gekocht. De Dyson V11 Absolute wordt ook geleverd met een keuze uit twee kleuren - de traditionele nikkel / blauw of een nieuwe gouden kleur.

Dyson V8 vs V10 vs V11: het design

Het ontwerp van alle drie de stofzuigers is redelijk vergelijkbaar en ze zijn allemaal ongeveer even groot en hetzelfde. De V8 is de lichtste en de V11 is de zwaarste, maar we hebben het alleen over een verschil van enkele honderden grammen.

Het belangrijkste ontwerpverschil in de V8 ten opzichte van de latere modellen is dat de stofbak in een rechte hoek ten opzichte van de stofzuiger zit en uitsteekt. In de V10 en V11 is de stofbak gestroomlijnd en staat verticaal boven de vacuümstang. Dit zorgt voor een grotere stofbak en helpt ook de zuigkracht en kracht te verhogen dankzij de verbeterde luchtstroom.

Alle drie de stofzuigers hebben een trigger om ze te bedienen, en dit is echt een geweldige functie die de levensduur van de batterij spaart. Zodra je de trekker loslaat, stopt het vacuüm met werken, wat handig is voor het verplaatsen tussen kamers of trappen op en af gaan.

De Dyson V8, V10 en V11 hebben allemaal een quick release-functie, die het gemakkelijker en sneller maakt om te wisselen tussen gereedschap en accessoires. Vorige Dyson draadloze steelstofzuigers, zoals de Dyson V6, hebben deze functie niet.

Dyson V8 vs V10 vs V11: Grootte en gewicht

Er is niet veel verschil in de grootte en het gewicht van elk Dyson-model. De V8 is de kortste op 1,24 meter en de V11 is de langste op 1,28 meter. De V10 meet 1,25 meter, wat betekent dat er een verschil is van slechts 40 millimeter tussen de drie.

Het gewicht van de drie stofzuigers volgt hetzelfde patroon. De V8 is de lichtste op 2,61 kg, de V11 is de zwaarste op 2,97 kg en de V10 is in het midden op 2,68 kg. Er is een verschil van minder dan een halve kilo tussen alle drie de modellen, wat veel verschil zou moeten maken bij het reinigen.

Het is logisch dat de V8 de kortste en lichtste is en de V11 de zwaarste en de langste. Er is meer technologie gebundeld in elke nieuwe versie, dus het vergroten van de grootte en het gewicht is onvermijdelijk.

Dyson V8 vs V10 vs V11: Kracht en prestaties

Draadloze accu's van Dyon worden aangedreven door de digitale motor van Dyson en elke nieuwe versie van de stofzuiger heeft zijn eigen motor. De Dyson digitale motor V8 voedt de V8, en dan zijn er de digitale motor V10 en de digitale motor V11. Elke nieuwe motor brengt meer kracht in het vacuüm en in combinatie met een beter ontwerp en verbeterde batterijtechnologie is elk nieuw model een enorme verbetering ten opzichte van het vorige.

De Air Watts geproduceerd door de Dyson V8 is bijvoorbeeld 115 bij gebruik in de MAX-modus. Dit neemt toe tot 150 Air Watt in de Dyson V10 en 185 Air Watt in de Dyson V11. Dit is een enorme toename ten opzichte van de Dyson V6 die 100 lucht Watt produceert en nog steeds een krachtig vacuüm op zich is.

Om dat in context te plaatsen, het krachtigste snoervacuüm dat Dyson produceert, is de Dyson Light Ball, die 245 lucht Watt produceert. Dat een draadloze steelstofzuiger zelfs in de buurt komt van dat is een prestatie van geweldige techniek, en ik wed dat het niet lang duurt voordat ze een draadloos model nog krachtiger produceren.

Dysons cyclonische technologie onderscheidt zich van zijn concurrenten, waarbij de middelpuntvliedende kracht letterlijk het vuil van de vloer in de vuilnisbak gooit. De V8 heeft vijftien cyclonen gerangschikt in twee lagen, terwijl de V10 en V11 en veertien cyclonen. In de latere modellen zijn minder cyclonen nodig dankzij het gestroomlijnde ontwerp en de krachtigere motor.

Dyson V8 vs V10 vs V11: Technologie

Alle drie van deze draadloze Dyson-stofzuigers hebben dezelfde technologie. De trigger-schakelaar is een functie die ze allemaal delen, samen met HEPA-filtratie van de hele machine. Ze kunnen allemaal worden omgezet in een handstofzuiger en de accessoires en gereedschappen zijn eenvoudig uitwisselbaar. De Dyson V10 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de V8, zoals een kleinere en langer werkende batterij, drie vermogensmodi in plaats van twee, en een gestroomlijnd ontwerp dat de efficiëntie en zuigkracht verhoogt. Het is ook gemakkelijker om de vuilnisbak te legen met een eenvoudig point & shoot-mechanisme. In vergelijking met de V8 en de V10 bevindt de Dyson V11 zich in een andere klasse als het gaat om technologische vooruitgang. De nieuwe functies zijn allemaal ontworpen om de zuigkracht te vergroten en de levensduur van de batterij te verlengen.

Dyson V11 LCD-scherm

Een van de grootste en meest voor de hand liggende veranderingen in de V11 is de toevoeging van een LCD-scherm dat zich bovenaan het vacuüm bevindt. Hoewel de V10 een batterijniveau-indicator heeft om u te waarschuwen wanneer de batterij bijna leeg is, gaat het scherm op de V11 nog een stap verder. Er is een countdown timer tot op de seconde, zodat je precies weet hoeveel tijd je nog hebt. De timer verandert afhankelijk van de geselecteerde vermogensmodus.

Het scherm laat u ook weten welke modus is geselecteerd. Dit is handig omdat u soms de stroommodus per ongeluk kunt wijzigen, waardoor de levensduur van de batterij korter wordt. Net als bij de V10 zijn er 3 vermogensmodi in de V11. Deze zijn hernoemd naar Eco, Medium en Boost, waarbij Boost in eerdere versies de MAX-modus heeft vervangen. 

Een van de beste functies van het nieuwe display is de functie voor foutrapportage. De V11 heeft een realtime systeemprestatiemonitor die de systeemprestaties tot 8.000 keer per seconde actief bewaakt. Als er problemen worden gevonden, worden deze op het scherm weergegeven. Dit kan een blokkade zijn of een filter dat moet worden vervangen. Het scherm toont zelfs een handige video over hoe u het probleem kunt verhelpen.

Torque Drive reinigingskop

Twee nieuwe stukjes technologie in de V11 die samenwerken zijn de Torque Drive-reinigingskop en het energiebeheersysteem. Wanneer de koppelkop is bevestigd, wordt de instelling Mediummodus de Auto-modus. Wanneer deze modus is geselecteerd, controleren de sensoren in de reinigingskop de weerstand van de borstelstang en passen ze het vermogen aan, afhankelijk van het vloeroppervlak. Dit lijkt allemaal een beetje ingewikkeld, maar het betekent gewoon dat als je een tapijt reinigt, het vacuüm automatisch het vermogen verhoogt, en als je een hard oppervlak reinigt, neemt het vermogen af. Dit alles is ontworpen om de levensduur van de batterij te verlengen en uw vloeroppervlakken te beschermen. 

Dyson V8 vs V10 vs V11: Batterijduur en oplaadtijd

De Dyson V8 en V10, evenals de V11 hebben allebei een oplaadbare lithium-ionbatterij. De batterij in de V10 en V11 is een zevencellige nikkel-kobalt-aluminium batterij, die in feite een beter presterende en langer durende lithium-ionbatterij is. James Dyson heeft verklaard dat hij verwacht dat de nieuwe batterijen in de V10 en V11 tot vijftien jaar meegaan, terwijl de batterij in de V8 is ontworpen om slechts twee jaar mee te gaan.

De batterij kan niet uit het vacuüm worden verwijderd en wordt opgeladen door het vacuüm in het laadstation te plaatsen. Het laadstation kan aan de muur worden gemonteerd om ruimte te besparen en kan in een kast worden geplaatst zodat deze uit het zicht is. De Dyson V8-batterij gaat tot 40 minuten mee bij gebruik in de standaardmodus, en vermindert tot 7 minuten bij gebruik in de MAX-modus. Het duurt 5 uur voordat de batterij volledig leeg is.

Batterijduur Dyson V11 draadloos Dyson V10 draadloos Dyson V8 draadloos
Standaard modus 60 minuten 60 minuten 40 minuten
Max/Boost modus 12 minuten 8 minuten 7 minuten
Oplaadtijd 4,5 uur 3,5 uur 5 uur

 

De V10-batterij heeft de kortste tijd nodig om volledig op te laden. Het duurt slechts 3,5 uur, wat een groot verschil is. U krijgt ook een langere reinigingstijd van maximaal 60 minuten bij gebruik in de modus Laag, 30 minuten bij gebruik in de modus Gemiddeld en ongeveer 8 minuten reinigingstijd bij gebruik in de modus MAX. 

De V11 heeft vergelijkbare looptijden als de V10. De batterij geeft u tot 60 minuten reinigingstijd in Eco-modus, ongeveer 40 minuten reinigingstijd in Medium-modus en een verbeterde 12 minuten bij gebruik in Boost-modus. De reinigingstijd varieert als de V11 in de Auto-modus wordt gebruikt. Sommige gebruikers beweren in de Auto-modus een reinigingstijd van langer dan 60 minuten te hebben bereikt, dit kan te wijten zijn aan de functies voor energiebeheer. Het duurt 4,5 uur om de V11 volledig op te laden.

Dyson V8 vs V10 vs V11: capaciteit opvangbak

De stofcapaciteit van de Dyson V8 is 0,54 liter, terwijl de V10 en V11 beide een verhoogde stofcapaciteit van 0,76 liter hebben. Deze toename is te wijten aan het meer gestroomlijnde ontwerp van de latere modellen. Het verschillende ontwerp is ook een factor in hoe de opvangbakken worden geleegd. Om de V8 te legen, moet je de vergrendeling bovenop het vacuüm trekken en het bovenste deel van de cyclonen omhoog schuiven. Hierdoor komt de stofbak vrij en kan het vuil en stof in de afvalbak vallen.

De V10 en V11 kiezen voor een andere benadering als het gaat om het legen van de vuilnisbak. Het enige wat u hoeft te doen is het vacuüm boven de bak houden, de pal aan de zijkant schuiven en het vuil zal in de bak vallen. De glijdende pal duwt het vuil naar de bovenkant van de bus, zodat u nooit het vuil hoeft op te zuigen dat is opgezogen.

Dyson V8 vs V10 vs V11: Filtratiesysteem

De Dyson V8, V10 en V11 hebben allemaal HEPA-filtratie in de hele machine, wat betekent dat het 99,97% van alle deeltjes kleiner dan 0,3 micron zal opvangen. Dit omvat stof, huidschilfers van huisdieren en zelfs koude- en griepbacteriën. Alle drie de stofzuigers hebben ook een afgesloten filtersysteem, waardoor geen vuil en stof terug de ruimte in kan ontsnappen. Dit is vooral belangrijk als u of iemand in uw huis last heeft van allergieën. Veel stofzuigers zullen de allergiesymptomen verergeren omdat ze vuile lucht terug de kamer in vrijgeven. 

De V8 heeft een centraal filter en een HEPA-filter. Deze zijn beide wasbaar en zijn ontworpen om de levensduur van de machine te verlengen. De V10 en V11 hebben een enkel HEPA-filter dat ook wasbaar is en de volledige levensduur van het vacuüm zal duren.

10x cliché vakantiefoto's (en waarom je ze toch mag maken)

Dyson V8 vs V10 vs V11: Welke moet ik kopen?

Als het erop aankomt, zal de belangrijkste beslissing om de Dyson V8, V10 of V11 te kopen neerkomen op de prijs. Alle drie van deze draadloze stofzuigers kunnen uw belangrijkste en enige stofzuiger zijn en zullen uw huis grondig reinigen.

De Dyson V11 is de best presterende van de drie. De functies voor energiebeheer, het LCD-scherm en de reinigingskop van de Torque-aandrijving onderscheiden zich echt van de rest. De technologie in dit vacuüm is baanbrekend, maar nog belangrijker, het helpt eigenlijk om uw huis efficiënter schoon te maken. De Dyson V10 is een goede keuze als u de nieuwste technologie wilt, maar wat geld wilt besparen. Op het moment van schrijven is de V10 meer dan € 100 goedkoper dan de V11. Hoewel je niet over de nieuwste technologie beschikt, krijg je toch tot 60 minuten schoonmaaktijd, krachtige zuigkracht en een reeks functies die niet bij de V8 zijn inbegrepen.

De Dyson V8 beschikt niet over de technologie en functies van de latere modellen en de reinigingstijd is ook korter. Maar het heeft nog steeds die geweldige Dyson-afzuiging, samen met een hele reeks accessoires en gereedschappen. De V8 is meer dan € 100 goedkoper dan de V10 en kost ongeveer de helft van de prijs van de nieuwste V11. Dit maakt het een goede keuze als je iets minder geld aan een goede stofzuiger wilt besteden.

Dit Dyson V8 vs V10 vs V11 overzicht zou je een idee moeten geven van welk model je moet kiezen. Welk model u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat u een draadloos vacuüm krijgt dat aan uw behoeften voldoet en uw huis schoon houdt. 

Wellicht overweegt u een Bosch steelstofzuiger? Lees hier het verschil tussen een Bosch Unlimited Serie 8 en de Dyson V8.

 

 
 
 
Dyson V8 Absolute - Steelstofzuiger
 
€ 349,00
Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis
Dyson V10 Motorhead - Steelstofzuiger
 
€ 399,00
Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis
Dyson V11 Absolute - Steelstofzuiger
 
€ 629,00
Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis

 

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden