Welke Roomba past het beste bij jou? Vergelijk de iRobot topmodellen van 2020!

Welke Roomba past het beste bij jou? Vergelijk de iRobot topmodellen van 2020!

Welke Roomba past het beste bij jou? Vergelijk de iRobot topmodellen van 2020!
4 februari 2020

Je kent vast iemand die een Roomba iRobot heeft of in ieder geval een robotstofzuiger. Ze zijn heel handig en nuttig bij het helpen van een regelmatige schoonmaak van je huis.
Wanneer je van plan bent om er één aan te schaffen, dan zul je merken dat er nog wel wat te kiezen is. Alle Roomba's hebben een cirkelvormige en vergelijkbare vorm. Maar dat is ook het enige, want deze Roomba iRobots hebben nogal wat diversiteit - functies, bediening, borstels, zuigkracht, accu e.d. - ten opzichte van elkaar. Voor elk budget en behoefte is er wel een Roomba beschikbaar. Deze worden in dit artikel beschreven om je zo te helpen bepalen welke het beste voor jou is.

Roomba S9+ met automatische vuilverwijdering (overall de beste)

Als je voldoende budget (over) hebt voor het schoonmaken van je huis, of je wilt gewoon de beste en nieuwste robotstofzuiger hebben, ga dan voor de Roomba s9+. Hedendaags is dit de beste Roomba die er is. Hij is zeker niet goedkoop met een prijs van rond de €1300,-. Als je het geld er voor over hebt, lees je hieronder waarom.

Zelfreinigend

De meeste Roomba modellen moet je zelf schoonmaken en het stof, vuil en haar legen, iets wat een gedoe kan zijn. De s9+ heeft eigen zakken tot zijn beschikking beschikking in het laadstation, waar de Roomba in leegt.

Diepe reiniging

Veel Roomba's zijn niet bedoeld voor dikke tapijten. De S9+ heeft echter een geweldige zuigkracht waardoor het meer dan 40 keer dieper dan 600 andere modellen reinigt. Ook kan deze robotstofzuiger in tegenstelling tot anderen door de krachtige zijborstels de hoeken goed schoonmaken.

Past zich automatisch aan

De goedkopere Roomba gaat in willekeurige richtingen te werk, maar leert niet je huis kennen. Deze Roomba wel, want die ziet niet alleen obstakels ver vooruit, maar zal ook je huis in kaart brengen en bepalen hoe te werk te gaan en bij welke obstakels weg te blijven.

Goede batterij

De batterij gaat ongeveer 2 uur mee, waarmee je in de meeste huizen mee uit de voeten zou moeten kunnen. Het laden duurt ongeveer vier uur.

Voordelen

- Kan diep reinigen
- Kan met de zuigkracht concurreren met draadloze stofzuigers
- Is zelfreinigend waardoor je alleen nog maar de zak uit het laadstation moet legen
- Kan je huis in kaart brengen en beschikken over een technologie waarmee ze kamers of obstakels kunnen vermijden

Nadelen

- Prijs
- Relatief lange laadtijd, maar dat is nodig voor de zuigkracht en gebeurt vaak in de nacht
- Wellicht wat luidruchtig

iRobot Roomba s9+ - Robotstofzuiger
 
€ 1499,00
Uiterlijk 10 april in huis

 

 

 

 

iRobot Roomba 690 Wi-Fi Connected (beste voor budget)

Wanneer je de S9 te duur vindt, dan wordt de Roomba 690 aangeraden. Een goed model voor een laag budget, aangezien de aanschafprijs rond de €300,- schommelt. 

Bestuurbaar via je smartphone

Ook de goedkopere Roomba's hebben smartphone mogelijkheden. Zo kun je de schoonmaak inplannen op ieder gewenst moment en is erg gemakkelijk aan te sluiten.

Goede levensduur van de batterij

De Roomba 690 gaat ongeveer 90 minuten aaneengesloten door en dat is voor de meeste huizen meer dan genoeg. Vervolgens zal deze robotzuiger terugkeren naar het oplaadstation wanneer de batterij bijna leeg is.

Goede reiniging

Ondanks het feit dat een budget model is, doet deze heel goed zijn werk. Er zitten een aantal krachtige, multi borstels voor alle vloertypes op deze robot en wordt tevens geleverd met een aantal andere, vervangbare ls vervangbare borstels.

Inclusief virtuele muurbarrière

Als je niet wil dat de Roomba voorbij een bepaald gebied gaat dan is dit een leuke en hanidge functie die je kunt gebruiken om bepaalde gebieden en/of obstakels te vermijden.

 

 

 

Voordelen

- Slimme functies om o.a. schema's te maken.
- Werkt goed om vuil, huisdierhaar en andere vuile boosdoeners schoon te verwijderen.
- Goedkoop

Nadelen

- Maakt gebruik van een willekeurig patroon om het huis schoon te maken.
- Geen kamer mapping functie.
- Kan soms vergeten waar het oplaadstation is.

Roomba E5 (de beste voor huisdier haren)

Haar, huidschilfers, zwerfvuil etcetera nemen je huisdieren mee naar binnen. Je moet dagelijks zuigen om bij te blijven, en je moet een Roomba hebben die het haar van huisdieren kan verwerken en tegelijkertijd leuk kan spelen met je huisdieren.
Elke Roomba is fatsoenlijk in het reinigen van huisdier haar, maar sommige modellen werken nog beter zoals de E5. Deze Roomba is goed voor kortharige dieren, ruige honden en langharige katten. De aanschafprijs is rond de €300,-.

Goede zuigkracht

De E5 heeft een krachtige zuigkracht gekoppeld aan een 3-traps reinigingssysteem. Huisdierharen en huidschilfers zijn geen partij voor deze Roomba. Geweldig voor huisdierhaar en verontreinigende stoffen op zowel hardhout als tapijten.

Een huisdieren filter

Een filter die 99 procent van allergenen van huisdieren opzuigt. Hierdoor kan iemand die alergisch is toch samenwonen met huisdieren.

Speciale sensoren

Deze Roomba maakt ook gebruik van een aantal sensoren die zich ook onder meubels bewegen en met zijn krachtige borstels goed schoonmaakt.

Roomba 890 iRobot WiFi Connected (de beste voor hardhouten vloeren)

Een hardhouten vloer is veel makkelijker te onderhouden dan een tapijt, maar vereist ook nog steeds een speciale stofzuiger. Vuil kan rondglijden op een hardhouten vloer, waardoor het veel vervelender is om schoon te maken. De Roomba die goed werkt op houten vloeren is de 890.

Voordelen

- Pakt goed op. De reinigingskop is speciaal ontworpen om te werken met hardhouten vloeren en tapijten.
- Slim apparaat
- Gemiddelde levensduur van de batterij is 90 minuten.
- Goed betaalbaar met een prijs van rond de €350,-.

Nadelen

- De vuilnisbak is een beetje klein en kan lastig verwijderd worden.
- Met name voor houten vloeren bestemd, pakt ook tapijt mee maar niet zo diep als een speciale tapijten stofzuiger met meer zuigkracht.

Roomba 980 (de beste voor tapijten)

De allerbeste voor tapijten is waarschijnlijk de S9+, maar dat is het beste voor alles. Mocht je veel tapijt in je huis hebben en niet veel geld aan de S9+ kunnen of willen uitgaven, dan is de Roomba 980 het beste alternatief.

Power Boost

Eén van de meest opvallende kenmerken van de 980 is de Power Boost. De Power Boost-functie is speciaal ontworpen voor tapijten en werkt als volgt; wanneer de "robotstofzuiger" van een houten ondervloer  naar het tapijt gaat, detecteert deze dat automatisch en verhoogt de prestaties. Dit betekent dat er meer vuil, stof en huisdierharen worden opgezogen. Wanneer je tapijten en huisdieren hebt, dan is de 980 echt geschikt voor jou.

Lange batterijduur

De levensduur van batterij is met 2 uur verbazingwekkend voordat die uiteindelijk terug gaat naar het laadstation voor een pauze.

Voordelen

- Meerdere flexibele borstels voor diverse ondergronden.
- Grote reinigingskracht die automatisch wordt afgesteld op de ondergrond.
- De sensoren en camera zijn geweldig om de kamers in beeld te brengen.
- Wordt geleverd met virtuele muren om bepaalde gebieden uit te kunnen schakelen

Nadelen

- Aan de prijzige kant met een bedrag van roond de €800,-.
- Kan luidruchtig zijn. 
- Voldoende zuigkracht, maar ook weer niet extreem.

iRobot Roomba 960 Main Image

De Braava 380t (de beste dweilrobot)

Voor hardhouten- of tegelvloeren is het ideaal om een dweilrobot in huis te hebben. De Roomba is geweldig voor het schoonmaken van de vloeren, maar kunnen (nog) niet automatisch dweilen.
Sommige merken hebben robotstofzuigers met een dweilfunctie, maar vaak is de combi onvoldoende krachtig en innovatief om allebei goed te doen.
Een iRobot die kan dweilen in goede samenwerking met de Roomba is de Braava 380t dweil. Deze kost ongeveer €200,- en neemt al het werk uit handen. Een goede combi ons inziens.

Hoe werkt een dweilrobot?

Deze draagt water met een reinigingsoplossing wat je er zelf in doet. Vervolgens verdeelt de Braava dit over de vloer en reinigt een verscheidenheid aan oppervlakten. Zowel hardhouten, stenen en/of tegeloppervlakte worden door de Braava met gemak gereinigd. Bovendien laadt die snel op door zijn turbo-charge. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende (microvezel) doeken.
Tot slot kan de Braava met gemak onder het meubilair en heeft het naast een dweilmodus ook een sweep-modus voor extra stof op te nemen.

Samengevat

De beste Roomba-modellen die er momenteel op de markt zijn, hebben een ongelooflijke zuigkracht en en geweldige filters om het traditionele stofzuigen uit handen te nemen. Ook is de Roomba makkelijk schoon te maken en als er iets in de borstel zit, is het gemakkelijk te verwijderen. In combinatie met alle slimme functies, bedeining op afstand en flexibele borstels, is het voor iedereen een aanrader om een robotstofzuiger van Roomba in huis te nemen.
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is er voor elke ondergrond, wens en budget een Roomba-model beschikbaar!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden