Top 10 beste draadloze stofzuigers voor thuis

Top 10 beste draadloze stofzuigers voor thuis

Top 10 beste draadloze stofzuigers voor thuis
2 mei 2022

Op veler verzoek heb ik opnieuw onderzoek gedaan naar draadloze stofzuigers en de beste 10 van dit moment. 
Na de succes artikelen als "Wat zijn de best verkochte stofzuigers?", "Wat maakt een robotstofzuiger goed en waar op te letten?" en "Wat zijn de 10 beste draadloze stofzuigers van 2020?", is dit artikel hopelijk het volgende veel gelezen en gewaarde artikel. Doel van de top 10 beste stofzuigers is om kopers op weg te helpen, snel en eenvoudig de mijns inziens beste draadloze stofzuigers en teleurstellingen te voorkomen

Een goede stofzuiger is onmisbaar in elk huishouden. Stofzuigers zijn er in allerlei soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor een zakloze stofzuiger om kosten op stofzuigerzakken te besparen, of kies een stofzuiger met zak waarbij je de stofzak hygiënisch vervangt. Dit is aan te raden voor mensen met een stofallergie. Ben je tijdens het stofzuigen toe aan wat meer bewegingsvrijheid en wil je gemak, ga dan voor een draadloze stofzuiger.

De bronafbeelding bekijken

Welke soorten draadloze stofzuigers zijn er?

Een goede stofzuiger is onmisbaar in elk huishouden. Stofzuigers zijn er in allerlei soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor een zakloze stofzuiger om kosten op stofzuigerzakken te besparen, of kies een stofzuiger met zak waarbij je de stofzak hygiënisch vervangt. Dit is aan te raden voor mensen met een stofallergie. Ben je tijdens het stofzuigen toe aan wat meer bewegingsvrijheid? Kies dan voor een draadloze stofzuiger. Draadloze stofzuigers hebben een accu en zijn in veel gevallen ook om te bouwen tot kruimelzuiger. 

De draadloze stofzuiger is te splitsen in de steelstofzuiger en robotstofzuigers. Hieronder lees je meer over deze 2 types. 

Een steelstofzuiger is snoerloos en biedt daardoor veel bewegingsvrijheid. Steelstofzuigers zijn over het algemeen licht van gewicht, gemakkelijk te legen (zakloos) en handig op te bergen. De meeste draadloze stofzuigers hebben een geïntegreerde kruimeldief. Omdat een steelstofzuiger werkt op een accu kun je minder lang stofzuigen dan met een traditonele stofzuiger. Snoerloze steelstofzuigers zijn ideaal voor dagelijkse schoonmaakklussen en het stofzuigen van wat kleinere woonoppervlakken.
Een steelstofzuiger heeft een accu en is in veel gevallen ook om te bouwen tot kruimelzuiger. Zo sla je twee vliegen in één klap. Wel dien je deze zelf te bedienen. Een steelstofzuiger is snoerloos en biedt daardoor veel bewegingsvrijheid. Ze zijn over het algemeen licht van gewicht, gemakkelijk te legen (zakloos) en handig op te bergen. De meeste draadloze stofzuigers hebben een geïntegreerde kruimeldief. Omdat een steelstofzuiger werkt op een accu kun je minder lang stofzuigen dan met een traditonele stofzuiger. 

Waarom een draadloze steelstofzuiger?

Je kunt de stofzuiger zo pakken en je hebt niet meer te maken met een kabel of een lastige stofzuigerslang. Verder is het handig dat je geen stofzuiger achter je aan hoeft te slepen. 

Waar moet je op letten bij een draadloze stofzuiger?

Er is een aantal zaken waar je op moet letten als je een draadloze stofzuiger aanschaft:

  1. Accuduur: Zorg ervoor dat de stofzuiger een lange accuduur heeft, zodat je niet steeds hoeft te wisselen of opladen.

  2. Zuigkracht: Controleer of de stofzuiger voldoende zuigkracht heeft om efficiënt te kunnen stofzuigen.

  3. Filtersysteem: Kies voor een stofzuiger met een goed filtratiesysteem, zodat de lucht die wordt uitgeblazen schoon is.

  4. Gemak: Zoek een stofzuiger met een goede balans tussen gewicht en manoeuvreerbaarheid, zodat het gemakkelijk is om te gebruiken.

  5. Accessoires: Bekijk of de stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetstukken en accessoires die handig zijn voor het stofzuigen van verschillende oppervlakken en hoeken.

  6. Gebruiksgemak: Kijk of de stofzuiger eenvoudig te leegmaken en te onderhouden is.

  7. Prijs: Vergelijk verschillende merken en modellen om te bepalen welke het beste bij je budget past.

Hoe belangrijk is de accuduur?

Steelstofzuigers zijn draadloos, en daarom is de accuduur van een steelstofzuiger erg belangrijk. Des te hoger de accuduur, des te langer je stofzuigt. Daarom raden we voor de grotere huishoudens een gemiddelde accuduur van minstens 45 minuten aan.

Steelstofzuiger Series 8000 — Supersnel, superschoon | Philips

Met een robotstofzuiger hoef je werkelijk niets zelf meer te doen. Al het stofzuigwerk besteed je uit. Een robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die werkt op een accu. Je hoeft alleen de stofopvang te legen. Hoe groter het stofopvangreservoir, hoe minder vaak je deze hoeft te legen. Bij de keuze van je robotstofzuiger is het belangrijk dat je checkt voor welke vloeren hij wordt aanbevolen en of hij bijvoorbeeld over drempels heen kan. Sommige robotstofzuigers hebben unieke features zoals besturing via een app of mogelijkheid om te dweilen.
Om te beslissen welke robotstofzuiger de beste keuze is voor jou, is het vooral belangrijk om te kijken naar wat jij wilt dat de robot doet. Het aanbod robotstofzuigers begint bij basisrobots die in principe de vloer stofzuigen en ervoor zorgen dat jij dit niet meer elke dag zelf hoeft te doen. Bedenk hierbij wel dat deze basisrobots soms delen minder goed schoonmaken of ter plaatse uitgaan als de batterij leeg is. Uitgebreidere robotstofzuigers scannen de ruimte met lasers, camera's of zijn te besturen via een app. Onderstaande top 10 voldoet aan de meeste wensen en scoort uiteraard heel goed op alle onderdelen waaronder reviews, ervaringen, prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid, leverancier, garantie etcetera.

Robotstofzuiger Bep - Zoef Robot

Top 5 beste steelstofzuigers

1. AEG 8000 - €349,-

Deze De AEG 8000 Shell White steelstofzuiger is voorzien van een telescopische steel en staat garant voor elke schoonmaakklus in huis.
Dankzij de snelle motor levert de 8000 Serie tot 6 keer meer zuigkracht voor grondige schoonmaakresultaten. De kruimelzuiger is los te nemen van de steel met één enkele druk op de knop. Dit gaat moeiteloos zodat je zonder problemen kunt wisselen van steelstofzuiger naar kruimelzuiger.
De AEG 8000 wordt geleverd met een accu. Deze is eenvoudig uit te nemen en te wisselen met een eventuele 2e accu. De accu gaat tot wel 60 minuten mee om zonder beperkingen moeiteloos het hele huis schoon te maken. De 8000 Shell White is voorzien van een Auto-modus. Dit houdt in dat de steelstofzuiger zich automatisch aanpast aan het vloertype voor een efficiëntere reiniging en voor het behouden van de accuduur.

2. Dyson V10 Motorhead - €449,-

De Dyson V10 Motorhead is een snoerloze steelstofzuiger en kruimelzuiger in één met een krachtige zuigprestatie tot 40 minuten en is ontworpen voor tapijt en vloerkleden. Een krachtige motor in de borstel duwt stugge nylon borstelharen diep in het tapijt om hardnekkig vuil en haren van huisdieren te verwijderen. Daarnaast vangt het afgedichte filtratiesysteem de allerkleinste stofdeeltjes en allergenen op en blaast schonere lucht uit. Bepaal zelf de juiste zuigkracht voor elke taak met de 3 verschillende vermogensstanden. Met slechts één klik kan de V10 Motorhead worden getransformeerd naar een kruimelzuiger. Ideaal voor een snelle reiniging van kleine ongelukjes of reiniging op moeilijk bereikbare plekken. Werp na gebruik het stof en vuil uit het stofreservoir met slechts één handeling. Het speciale ‘point and shoot’ mechanisme zorgt voor een hygiënische afhandeling, zonder direct in contact te komen met het stof. Bevestig daarna de snoerloze steelstofzuiger in het oplaadstation. Na 3,5 uur is de Dyson V10 Motorhead weer volledig opgeladen.

3. Samsung Jet 70 turbo - €279,-

De Samsung Jet 70 Turbo VS15T7031R1/EN steelstofzuiger maakt sneller, sterker en beter schoon. Met de 21.6V batterij kan je nu op de laagste stand tot wel 40 minuten non-stop stofzuigen. Met het digitale display bedien je nu gemakkelijk de stofzuiger. Koppel het oplaadstation los om het apart op te laden of hang hem aan de muur. De MultiCyclone zorgt voor extra zuigkracht en een betere luchtcirculatie.

4. Philips 8000 - €429,-

Haal de snelste manier van snoerloos schoonmaken in huis. Met iedere beweging neemt het 360 graden mondstuk stof en vuil op, zelfs achterwaarts en in hoeken. Bij de Philips 8000 series SpeedPro XC8043/01 zit het unieke 360 graden mondstuk die geschikt is voor alle typen vloeren, zodat wisselen niet nodig is. Gebruik de kleine gemotoriseerde turboborstel voor moeilijk te reinigen oppervlakken en de geïntegreerde borstel op de steel voor nauwe kieren. Met de krachtige PowerBlade-motor en de hoogwaardige 25.2V Li-ion batterij kun je, tot wel 70 minuten krachtig en zonder onderbrekingen, het hele huis schoonmaken.

5. Samsung VS20R9046S3EN - €569,-

Extreem krachtig. Geavanceerde schoonmaakprestaties
Maak verschillende soorten vloeren schoon met een maximum aan zuigkracht. De 500W* Digital Inverter Motor van Samsung draait extreem snel en de aerodynamisch ontworpen borstel en filter optimaliseren bovendien de luchtstroom. Het resultaat is een efficiënt energiegebruik en een zuigkracht tot maar liefst 200 watt**. Hierbij zorgt de multicyclonische luchtfilter ervoor dat fijne stofdeeltjes niet kunnen ontsnappen. Geniet langer van schone lucht en maximale zuigkracht* dankzij de efficiënte multicyclonische structuur. De 27 luchttoevoerpunten van dit systeem optimaliseren de luchtcirculatie, waardoor er zo min mogelijk zuigkracht verloren gaat. Bovendien haalt dit systeem fijne stofdeeltjes uit de lucht.

Steelstofzuiger | Steelstofzuigers Test | Consumentenbond

Top 5 beste robotstofzuigers

1. iRobot Roomba i7+ - €639,-

Met de iRobot Roomba i7+ (i7558) is de vaak gehoorde klacht over een klein stofreservoir verleden tijd. Deze robotstofzuiger leegt tijdens het opladen namelijk zijn reservoir bij het laadstation. In dit laadstation zit een stofzuigerzak en deze gooi je weg als `ie vol zit.
De zuigkracht van deze Roomba is vergeleken met de Roomba 600-serie 10 keer hoger. Hierdoor zuigt de robot meer vuil op in 1 keer en komt zelfs het fijnstof los van de grond. Daarnaast blaast 'ie zijn uitblaaslucht naar de zijkant. Hierdoor verspreidt de robot geen stof meer door de kamer.
Via de app op je telefoon zie je precies waar de robot is of je geeft aan wanneer je wilt dat hij een rondje rijdt. Of je vraagt aan Alexa of Google om de robot aan te zetten. Is de accu leeg? Dan rijdt hij zelf terug naar het laadstation waar hij direct zijn stofbak leegt.

2. Ecovacs Deebot OZMO 950 - €429,-

Met de Ecovacs Deebot OZMO950 bepaal jij zelf hoe en wanneer de robot de vloer schoonmaakt. Stel via de app een schoonmaakschema in en geef eventueel aan waar de robot niet mag komen. Dit doe je door een virtuele muur te plaatsen. Is de robot klaar met stofzuigen maar blijven jouw witte sokken nog niet wit? Vul dan het waterreservoir met een sopje en bevestig de doek onder de robot. Hij haalt dan ook gelijk een vochtige doek over de grond en neemt zo het fijnstof mee. Wanneer de robot leeg is, rijdt hij zelf terug naar het laadstation. Maar als hij nog niet klaar was met zijn schoonmaakronde, gaat de robot zelf verder wanneer hij weer genoeg accu heeft.

3. Blaupunkt Bluebot Xtreme - €368,-

De Blaupunkt Bluebot Xtreme robotstofzuiger heeft een dweilfunctie en slimme navigatie. Hierdoor stofzuigt en dweilt de robot je vloeren efficiënt, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij delen overslaat. Wil je juist dat hij delen overslaat zoals de kinderhoek die vol ligt met legoblokjes? Dan stel je een vermijdzone in via de app. Hierin stel je ook gelijk een schoonmaakschema in voor de rest van de week zodat de robot volledig automatisch te werk gaat. Daarnaast beschikt 'ie over een dweilfunctie, welke je gemakkelijk activeert door het waterreservoir te vullen en een dweildoek te bevestigen. Zo sla je 2 vliegen in één klap.

4. Ecovacs Deebot T9+ met dweilfunctie - €799,-

De Ecovacs Deebot T9+ komt met een automatisch leegstation, zo geef je het stofzuigen bijna volledig uit handen. Je vervangt alleen de stofzak eens in de zoveel tijd. Tijdens het stofzuigen maakt de robot een virtuele kaart van de ruimte zodat hij niets overslaat en obstakels vermijdt. Deze vind je vervolgens terug in de app. Ook stel je via deze app een schema in. Zo geef je bijvoorbeeld aan dat hij om de 3 dagen een rondje moet stofzuigen. De robot beschikt daarnaast over een dweilfunctie. Deze gebruik je door het waterreservoir te vullen en het dweildoek te bevestigen. Dankzij het natte doek pakt de robot nóg meer fijnstof op en laat hij je vloer glimmend achter.

5. iRobot Roomba J7+ €865,-

De iRobot Roomba J7+ robotstofzuiger beschikt over een automatisch leegstation die de stofbak na elk rondje stofzuigen voor je leegt. Dankzij iRobot Genius 3.0 herkent de robot meubels en leert hij zichzelf aan hoe hij het slimst door je huis navigeert. Wanneer de robot een obstakel tegenkomt maakt hij hier een foto van, welke je vervolgens terugvindt in de iRobot Home App. Hierin geef je aan of hij het obstakel moet vermijden of niet. Ook biedt hij meer personalisatie dan zijn voorgangers. Zo stel je door locatieservices via je telefoon een gebied in rondom je huis. Verlaat je dit gebied? Dan begint de robot automatisch met stofzuigen. Verder stel je schoonmaakschema's in en ontvang je schoonmaaksuggesties via de app.

Lidl, Action en Aldi superaanbieding van de week: robotstofzuiger met app

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden