Draadloze versus bedrade stofzuigers: welke moet ik kiezen?

Draadloze versus bedrade stofzuigers: welke moet ik kiezen?

18 september 2019

Stofzuigen is voor veel mensen een essentieel onderdeel van het leven; een taak die gedaan moet worden om het huis schoon te houden en te verzorgen.
Er zijn tegenwoordig zoveel stofzuigers waarje uit kunt kiezen, waardoor het niet makkelijk is geworden om de juiste keuze te maken om de klus te (laten) klaren.
Image result for stofzuiger bedraad
Ook zijn stofzuigers niet op dezelfde manier gemaakt en kun jij je bijvoorbeeld afvragen of een draadloze of juist traditionele, bedrade stofzuiger beter bij je past. Er zijn belangrijkse verschillen en allebei hebben ze voor- en nadelen. Met deze gids word je hierover uitgebreid geïnformeerd, zodat je kunt beslissen welk type stofzuiger je moet kiezen om het huis schoon te maken. Zoals bij elk product of hulpmiddel, moet je rekening houden met de voor- en nadelen voordat je de juiste kiest.

Miele Complete C3 Pure Black PowerLine - Stofz...
€ 165,96
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bedrade stofzuiger

Stofzuigers met snoer zijn de traditionele stofzuigers. Erg eenvoudig omdat ze alleen aan stroom aangesloten moeten worden.
Er zijn verschillende voor- en nadelen aan een bedrade stofzuiger, welke een beslissende factor kunnen zijn bij de keuze.

Voordelen bedrade stofzuiger

 • Stofcapaciteit - Deze is enorm aangezien stofzuigers met snoer meestal groter zijn. Hierdoor hebben ze een veel grotere opslagruimte. Dit betekent dat je langer kunt stofzuigen zonder zorgen over het legen van de opvangbak of het vervangen van de stofzuigerzak.
 • Zuigkracht- Een groot voordeel is de verbazingwekkende zuigkracht. Bedrade stofzuigers hebben een krachtige motor met zo'n 1000 - 2000 watt, wat zorgt dat zelfs het stevigste stof kunnen wegzuigen. De kracht is veelal meer dan een draadloos alternatief en buitengewoon indrukwekkend.
 • Relatief goedkoop - Een gemiddelde bedrade stofzuiger kost tussen de EUR 150 en 200,-. In vergelijking met andere soorten stofzuigers zijn ze stukken goedkoper.
 • Alle plekken - Een ander voordeel is dat je ondanks het snoer toch de meeste belangrijke plekken kunt bereiken. Stofzuigers hebben vaak een snoer van 6 tot 8 meter, waardoor je makkelijk overal in huis kunt komen.
 • Geen oplader nodig - Stofzuigers met snoer gebruiken geen batterijen of accu's en hoeven zodoende ook niet te worden opgeladen. Je kunt zo lang doorgaan met stofzuigen zonder zorgen over de levensduur van de batterij.

Image result for stofzuiger bedraad

Nadelen bedrade stofzuiger

 • Gewicht - Een gemiddelde stofzuiger met draad weegt meer dan andere stofzuigers. Het gewicht is ongeveer 7 kg, wat voor sommige mensen te zwaar kan zijn en/of onhandig om rond te duwen of op te slaan.
 • Snoer beperking - Een enorm minpunt is het simpele feit dat je wordt beperkt door het snoer. Hierdoor kun je niet onbeperkt doorzuigen. De stekker moet met enige regelmaat uit het stopcontact worden gehaald en opnieuw worden aangesloten op een andere plek. Dit kan vervelend zijn, maar ook zorgen voor ongelukken doordat je erover kunt struikelen.

Draadloze stofzuigers

Voordelen

 • Niet alleen binnenshuis - Aangezien ze niet een stopcontact nodig hebben, kun je eenvoudig je auto schoon zuigen of juist tuinstoelen e.d. wat echt een enorm voordeel is.
 • Gewicht - Draadloze stofzuigers wegen gemiddeld 3 kg, minder dan de helft van een bedrade stofzuiger. Een groot voordeel is dat ze veel makkelijker mee te nemen zijn door het huis heen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het verplaatsen of duwen van de stofzuiger, waardoor het makkelijker en handiger is om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken.
 • Alles makkelijk bereikbaar - Het is niet moeilijk om alle delen in het huis te bereiken die moeten worden gereinigd, maar met een draadloze stofzuiger wordt dit nog eenvoudiger. Dit komt omdat ze lichter zijn, kleiner en dat je geen snoer hoeft te bevestigen, waardoor het simpel is om ook de kleinste hoeken schoon te maken.

Nadelen draadloze stofzuiger

 • Stofcapaciteit - Draadloze stofzuigers hebben een kleinere stofcapaciteit in vergelijking met bedrade stofzuigers. De capaciteit is ongeveer 0,6 liter terwijl die van een bedrade stofzuiger ongeveer 2-3L stof kan opnemen. Hierdoor dien je de opvangbak of zak vaker te legen of te vervangen.
 • Relatief duur - Een draadloze stofzuiger kan best prijzig worden met een gemiddele prijs tussen de €250 en 300,-.
 • Levensduur batterij/accu - Een nadeel is de levensduur van de batterij/accu. Let bij de aankoop goed op de levensduur van de batterij/accu. Je wil tenslotte niet constant moeten stoppen omdat de batterij leeg is. 
  Image result for stofzuiger bedraad

Conclusie

Na het lezen van de hierboven beschreven voor- en nadelen van zowel draadloze als bedrade stofzuigers, is het uiteindelijk aan jou om een keuze te maken welk type stofzuiger het beste is voor jou en jouw huis. Vraag jezelf af een nadeel ook echt een dealbreaker is, of dat die in jouw geval acceptabel is.
Wil je meer weten over een bepaalde stofzuiger en vooral welke het beste zijn, neem dan een kijkje bij de overige stofzuigerartikelen onder het kopje "Blog", rechts bovenaan de website Draadlozestofzuigers.com of bezoek Bol.com. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden